“Târgul cadourilor de mărţişor”, o şansă pentru copiii cu probleme grave de sănătate

Luni, 18 februarie, la Muzeul Apelor “Mihai Băcescu” din Fălticeni s-a deschis a doua ediţie a “Târgului cadourilor de mărţişor”. Târgul este organizat de Gradiniţa Specială Fălticeni şi Asociaţia “Euroşansa For Life” în parteneriat cu unităţile de învăţământ din municipiu şi are ca scop strângerea de fonduri pentru copiii cu probleme grave de sănătate din Grădiniţa Specială.

În cadrul expoziţiei cu vânzare sunt expuse mărţişoare, felicitări, obiecte decorative, rame foto şi alte creaţii artistice confecţionate de preşcolari, elevi, cadre didactice şi voluntarii asociaţiei “Euroşansa For Life”.

Aşa cum am aflat de la prof. Mihaela Sandu, coordonatoarea proiectului, o parte din lucrările care sunt expuse au fost realizate în cadrul Atelierului de artă decorativă de la Grădiniţa Specială Fălticeni, restul fiind donate de şcolile din municipiul Fălticeni.

„Banii colectaţi îi vor ajuta pe copiii aflaţi în dificultate pentru a merge la operaţii şi la recuperare în clinici specializate. Expoziţia va rămâne deschisă până pe 11 martie, perioadă în care îi aşteptăm cu mult drag pe cetăţenii localităţii noastre, elevi, cadre didactice, părinţi, să viziteze  acest târg şi să ofere copiilor  aflaţi în dificultate un strop de bucurie pentru a continua lupta cu problemele de sănătate” ne-a spus prof. Mihaela Sandu. 

Prezent la deschiderea târgului, primarul Cătălin Coman a cumpărat câteva felicitări şi mărţişoare, ocazie cu care a declarat: „Este o iniţiativă lăudabilă, felicit organizatorii şi pe toţi cei care au muncit pentru realizarea acestui proiect. Este un lucru absolut firesc şi normal pentru orice societate civilizată să aibă grijă de cei care sunt cu probleme de sănătate cum sunt copiii de la Grădiniţa Specială. Au fost multiple acţiuni şi nu pot decât să fiu bucuros că această activitate are continuitate. Este un lucru natural, firesc, nu facem nimic ieşit din comun mai ales că aceast târg se pliază pe o sărbătoarea a primăverii, în care fiecare dintre noi încercăm să oferim un mărţişor persoanelor dragi. Am cumpărat şi eu mărţişoare din această expoziţie pentru a le dărui celor dragi, printre ele fiind şi unul făcut de fica mea”. 

“Târgul cadourilor de mărţişor” face parte din Proiectul educaţional-umanitar “Şansa de a darui!” iniţiat de Asociaţia “Euroşansa For Life”. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.