„Respectul pentru semnele de circulaţie, respect pentru viaţă”

           În prima zi de primăvară, copiii de la Grădiniţa “Lizuca” din Fălticeni au desfăşurat în cadrul activităţii “Universul copilăriei”, o acţiune cu caracter preventiv-informativ privind circulaţia rutieră. Preşcolarii au avut ca invitat un agent din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni cu care  au purtat discuţii pe teme rutiere şi de convieţuire socială.

            Aşa cum am afalt de la educatoare Doiniţa Bălan, iniţiatoarea şi organizatoarea activităţii “respectarea regulilor de circulaţie şi de securitate personală nu este o opţiune, ci o obligativitate care trebuie deprinsă şi asumată de la cea mai fragedă vârstă. .Ştiind că la vârsta preşcolară, principala activitate a copiilor este joaca şi odată cu venirea primăverii aceştia îşi vor petrece mai mult timp în aer liber, am considerat că e bine să mă asigur că cei mici nu sunt în pericol în timpul pe care şi-l petrec jucâdu-se în alte locuri decât parcurile de joacă amenajate şi unde sunt supravegheaţi de părinţi.

Activitatea desfăşurată la Grădiniţa “Lizuca” a avut ca scop cunoaşterea şi respectarea normelor de comportare în viaţa socială, a regulilor de securitate şi protecţie, dezvoltarea unor abilităţi de interrelaţionare pozitivă prin comunicare, promovarea relaţiilor de susţinere reciprocă între grădiniţe şi comunitate, aprecierea în situaţii concrete a unor comportamente şi atitudini în raport cu semnele de circulaţie.

       “Sunt mulţumită că activitatea şi-a atins obiectivele, dar şi de faptul că preşcolarii, chiar acei din grupa mică, au înţeles că poliţistul este un prieten care veghează asupra liniştii şi siguranţei noastre” a mai precizat educatoare Doiniţa Bălan.

La finalul întâlnirii, cei mici au oferit mărţişoare, poliţistului, părinţilor şi bunicilor prezenţi la activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.