Elevii de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, implicaţi în campania de plantare de arbori în Fălticeni

Elevii claselor a VIII-a B şi a VI-a B de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni au dat o mână de ajutor în campania de împădurire care se desfăşoară la nivelul municipiului: „Plantează un arbore”.

Încălzirea vremii a permis reluarea activităţilor de conştientizare şi educaţie ecologică derulate la nivelul şcolii în cadrul programului Eco-Şcoala şi organizate în colaborare cu CCDG, Agenţia de Protecţie a Mediului Suceava şi în parteneriat cu municipalitatea locală. Astăzi, 18 aprilie 2013 s-au plantat (cu elevii) puieţi de molid puşi gratuit la dispoziţia Primăriei Fălticeni de către Direcţia Silvică Suceava, în urma unui parteneriat încheiat cu această instituţie şi Ministerul Mediului. Elevi ai claselor a VIII-a B şi a VI-a B au ieşit, însoţiţi de profesorii Dana Crăciun, Alexandra Tocănel, Haidău Adelina şi au plantat puieţii aduşi de reprezentanţii Primăriei Fălticeni sub stricta îndrumare şi supraveghere a acestora. Activitatea de plantare a avut loc în jurul terenului ce împrejmuieşte curtea şcolii şi în faţa corpului B al şcolii, de pe strada Sucevei. Toţi şcolarii sunt recunoscători că au avut posibiliatea de a planta, poate pentru prima dată în viaţă, unul sau mai mulţi copăcei. În ajutorul elevilor au venit şi lucrătorii şcolii, care i-au ajutat la săpatul gropilor şi plantarea molizilor.

Cadrele didactice coordonatoare le-au explicat copiilor importanţa si rolul plantării de arbori, dar şi necesitatea îngrijirii acestora, a creşterii suprafeţelor împădurite, etc. Scopul principal al acestor acţiuni îl reprezintă consolidarea terenului şi menţinerea unui mediu verde în municipiul Fălticeni.

Prof. Adriana Coţovanu

Foto: Iustin Buculei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.