“PUTEREA LUMINII”

Muzeul de Artă "Ion Irimescu" – Fălticeni și Asociația Fălticeni Cultural vă invită duminică, 16 martie 2014, orele 17.00 la lansarea cărții: "PUTEREA LUMINII" a cărei autoare este doamna învățătoare Ileana Sofia.

        Volumul este structurat pe două capitole. Capitolul I intitulat: “Puterea luminii”cuprinde 33 de minunate  poezii cu conținut religios, iar Capitolul II, “Omul esența a faptelor sale” cuprinde un număr de 23 de poezii care așa cum bine spune P.S. PIMEN, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților: “… au un conținut, un mesaj moral, educativ, patriotic toate acestea temeluite pe învățătura noastră ortodoxă, pe înțelepciunea  poporului nostru creștin ortodox, exprimată în cuvinte pe înțelesul tuturor și a celor mici și a celor mari ca vârstă, a celor începători, dar și a celor ce au terminat de învățat pe băncile școlii, dar mai au de învățat pe băncile vieții în fiecare zi, ceas sau clipă”. Cartea "PUTEREA LUMINII" are toate atuurile unui îndreptar adresat tânărului creștin din zilele noastre .

     Atât coperta cât și ilustrațiile publicației sunt realizate cu migală de către doamna învățătoare, iar conținutul poeziilor este redactat cu o impecabilă caligrafie care servește drept model de scriere frumoasă pentru noile generații. Despre acest lucru P.S. PIMEN, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților relatează: “Cartea rămâne peste veacuri un document al scrisului frumos și totodată al desenului frumos; un document și un dascăl pentru toți școlarii din toate timpurile, mai ales pentru cei de astăzi, care nu mai beneficiază îndeajuns de programa școlară în care să se acorde importanța cuvenită celor două dexterități: desenul și caligrafia.(…)

(…)Cartea distinsei doamne învățatoare Ileana Sofia rămâne un model pentru fiecare om din toate timpurile”.

 

INVITAT DE ONOARE VA FI:  I.P.S. PIMEN, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Lansare de carte- PUTEREA LUMINII-16 martie, Sala pictor Aurel Baesu (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.