“Nunta de aur” la Fălticeni

http://youtu.be/IOVvdFQHhxo

Sărbătoarea Sfântului Ilie, a fost prilej de aniversare a nunţii de aur pentru mai multe cupluri din municipiul Fălticeni. La Biserica „Sfântul Ilie” din localitate a avut loc a VI-a ediţie a “Nunţii de aur”, la care au participat 34 de familii întemeiate în anul 1962 şi care locuiesc în municipiul Fălticeni. Conform tradiţiei, de la ultimele cinci ediţii de când  acest eveniment are loc în faţa Sfântului Altar, naşii nunţii de aur au fost primul cuplu căsătorit anul acesta, Mihai – Cătălin şi Andreea – Ionela Andrei, a cărui cununie civilă a fost oficiată de primarul Cătălin Coman.

Însoţite de copii, nepoţi şi strănepoţi, cele 34 de familii sărbătorite au trecut cu emoţii pragul lăcaşului de cult, iar unii dintre ei chiar au lăcrimat în timpul oficierii serviciului religios, aducându-şi aminte de ziua când au depus legământul unirii pe viaţă.

Slujba de sărbătorire a „50 de ani de împreună – vieţuire” a fost oficiată de un sobor de cinci preoţi din protopopiatul Fălticeni.

În cuvântul de învăţătură, preotul paroh, Ionel Marian, i-a încurajat pe cei sărbătoriţi pentru a marca şi nunta de diamant, spunându-le că primii 50 de ani sunt mai grei.

Cele mai multe mirese şi miri

„Aţi visat 50 de ani, iar acest vis a devenit o realitate. Recomand la începutul căsniciei celor care vin la Taina Cununiei să ia aminte că prin căsătorie eu sunt tu şi tu eşti eu. Unitatea care se realizează cu binecuvântarea lui Dumnezeu în faţa altarului, vin doi şi pleacă acasă o familie, aţi îndeplinit-o cu cinste. De obicei când vin mirii la căsătorie le spun să îşi urmeze naşii lor. Astăzi le spun naşilor să îi urmeze pe cei sărbătoriţi, să ajungă şi ei la 50 de ani de căsătorie. 50 de ani de împreună – vieţuire reprezintă un tablou cu scara vieţii, şi acolo în vârful dealului sunt reprezentaţi bărbatul şi femeia, stând pe gânduri, în care parte să coboare. E greu de urcat, e greu şi de coborât iar tabloul fiecărei familii sărbătorite are multe urcuşuri, multe coborâşuri, unele mai mari, altele mai mici. Rugăciunea de astăzi este mulţumire adusă Bunului Dumnezeu pentru timpul pe care dumneavoastră l-aţi trăit împreună vieţuire, pentru tot ce aţi realizat. Este o bucurie şi pentru biserica noastră pentru că o dată pe an avem cele mai multe mirese şi miri”, a spus preotul Ionel Marian.

Primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, i-a felicitat pe cei sărbătoriţi, considerând că este un moment emoţionant şi pentru dumnealui. „Emoţionant în primul rând pentru mine din mai multe puncte de vedere. Emoţionant că pot să vă mulţumesc în primul rând pentru tot ceea ce aţi făcut pentru locuitorii municipiului Fălticeni şi nu doar pentru ei. Emoţionant pentru că tinerii naşi care sunt alături de dumneavoastră astăzi sunt prima pereche pe care am cununat-o în calitate de primar. Vreu să vă adresez o rugăminte: Să fiţi alături de mine în momentul în care am să sărbătoresc şi eu 50 de ani de la căsătorie. Mai am doar 41. Îmi permit să vă mulţumesc în numele tuturor fălticenenilor pentru că îi reprezint în calitatea ocificială pe care o am”, a spus primarul Gheroghe Cătălin Coman.

Fiecare cuplu a primit din partea administraţiei publice locale o „Diplomă de aur”, un cadou, un buchet de flori şi un premiu de 200 de lei, după care cele 34 de cupluri au sărbătorit evenimentul la un restaurant din Fălticeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.