Turneul A de tenis de masă din Circuitul naţional AMATUR, dotat cu cupa “Zilele Municipiului Fălticeni”

http://youtu.be/M7qVPgvPgPk

Sâmbătă, 21 iulie, pe parcursul a aproape 12 ore, la Fălticeni s-a desfăşurat a treia ediţie a turneului A de tenis de masă din Circuitul naţional AMATUR, dotat cu cupa “Zilele Municipiului Fălticeni”. Au fost prezenţi peste 70 de sportivi din întreaga ţară, care au concurat la cele trei categorii: Open, Amatori şi Copii. Turneul de tenis de masă s-a desfăşurat în sălile de sport de la Colegiile “Nicu Gane” şi “Mihai Băcescu”, deschiderea festivă având loc la ora 9,00 la Sala de sport “Mihai Băcescu” în prezenţa primarului Gheorghe Cătălin Coman. Pentru implicarea în organizarea acestui turneu, primarul Coman a primit o diplomă şi o medalie din partea organizatorilor Circuitul naţional AMATUR.

“Vă mulţumesc mult pentru această surpriză plăcută. Vă doresc mult succes şi vreau să îi asigur pe toţi iubitorii tenisului din Fălticeni şi prietenii lor din toată  ţara, pe care îi aştept să vină în oraşul nostru, de tot sprijinul şi ajutorul meu pentru toate competiţiile viitoare. Este o activitate frumoasă, utilă şi în primul rând necesară, pe care, sper să reuşim să o extindem cât mai mult pe parcursul anului, să avem cât  mai multe competiţii, cât mai mari, cât mai valoroase. Sportul acesta face parte din viaţa socială şi cred cu tărie că trebuie alocată o importanţă mai mare acestui capitol”, a declarat primarul Cătălin Coman.

De la Cătălin Cozma, organizatorul competiţiei şi reprezentant zonal pe Moldova a Circuitului AMATUR, am aflat că turneul organizat sâmbătă la Fălticeni se înscrie în circuitul AMATUR, manifestare sportivă care cuprinde 3.000 de jucători şi la care, cel mai puternic centru din Moldova este la Fălticeni. Participanţii la concursul găzduit de urbea de pe Şomuz au avut vârste cuprinse între 8 ani şi 55 de ani şi au provenit din toate judeţele Moldovei, dar şi din Cluj şi Bistriţa.

“Întrecerile pentru adulţi s-au desfăşurat pe două categorii: amatori, la care au participat cei care sunt jucători mai puţin avansaţi şi open, la care joacă inclusiv jucători legitimaţi în divizia B şi foşti jucători de superligă. În AMATUR nu au voie să participe jucători de divizia A şi Superligă, în rest oricine este bine venit. Prin această competiţie încercăm să promovăm sportul, să scoatem copiii de la calculator, toată lumea să facă mişcare. Acest sport ne-a insuflat un spirit de competiţie exagerat, astfel încât avem săptămânal competiţii în toată ţara la care sunt angrenaţi foarte mulţi jucători, de la cei mai tineri până la cei mai în vârstă”, ne-a declarat Cătălin Cozma.

În clasamentul naţional, primii doi jucători din Moldova sunt din Fălticeni, Cătălin Cozma şi Marius Moşneagu, un alt jucător fălticenean foarte bun, Boris Carpovici, care era permanet în frunte, trece printr-o perioadă mai grea în acest moment, dar colegii speră în refacerea lui cât mai rapidă astfel încât trioul fălticenean să fie „spaima” turneelor viitoare.

„În unele oraşe mici se poate practica tenis de masă mult mai uşor ca în oraşele mari”

Cătălin Cozma ne-a spus că este foarte greu să organizezi un astfel de turneu, iar între fălticeneni şi humoreni nu există concurenţă în organizarea acestor turnee. „Ca la orice concurs, vor fi tot timpul câţiva nemulţumiţi de tragerea la sorţi, de modul cum sunt făcute grupele superioare şi cele inferioare, sunt contestaţii, unii sunt nemulţumiţi din cauza luminii, alţii că joacă cu faţa la soare, dar toate se rezolvă pe cale amiabilă.

Nu exită o concurenţă între Fălticeni şi Gura Humorului în organizarea acestor turnee. Noi avem o cotizaţie pe care o plătim ca membrii AMATUR. Din aceşti bani se achiziţionează mese de joc. Mesele de pe regiunea Moldova au fost repatizate la Humor, pentru că noi nu avem condiţii să le ţinem. Lor le este  mai uşor să organizeze turnee pentru că au baza de agrement de la Ariniş, unde concurenţii au posibilitatea să meargă la o piscină, la strand, au alte mijloace de a petrece timpul liber dinainte şi de după comptetiţie. La fel ca Humorul, şi noi avem condiţii foarte bune de joc şi avem concurenţi mult mai mulţi ca în alte localităţi”, a precizat Cătălin Cozma.

La competiţia de la Fălticeni a fost prezent şi jucătorul nr. 1 în clasamentul Amatur, Iulian Roman, din Braşov. Tenismenul braşovean ne-a spus că a venit la Fălticeni pentru a ridica nivelul competiţie dar şi pentru a vedea în ce stadiu se află tenisul de masă la Fălticeni.

„În Braşov este mai greu să organizezi o astfel de competiţie ca la Fălticeni pentru că primarul nu agreează acest sport. Organizarea este foarte bună, lumea este bucuroasă pentru sportul pe care îl practică şi că poate să facă o mişcare, aveţi mai multe săli care oferă condiţii optime de desfăşurare a turneului.

Pentru mine nu contează clasamentul, pentru mine contează că încă mai pot juca, contează să văd oamenii venind la sală şi joacă, contează să văd că se formează tinere talente. Orice om poate să practice tenis de masă, nu neapărat de perfornamţă. Nu există o limită de vârstă şi avantajul dumneavoastră faţă de alţii este că aici sunt condiţii bune pentru practicarea  acestui sport. În unele oraşe mici se poate practica tenis de masă mult mai uşor ca în oraşele mari”, a declarat Iulian Roman.

Cel mai aşteptat de suporterii fălticeneni, a fost Open -ul

După terminarea grupei inferioare Amatori în care s-au întrecut cei mai buni sportivi, a început Open-ul.

În ceea ce priveşte premiile, la categoria “Amatori”, ocupantul Locul 1, Mihai Ţigănaşu din Rădăuţi a fost răsplătit cu Lemn Donic Otcharov Carbon cu autografele jucătorilor Vladimir Smasonov şi Jun Mizutani luate de la meciul Japonia-Belarus ,WTTC Dortmund din data de 25 martie 2011, premiu pus la dispoziţie de Cornel Amariei. Pentru ocupantul locului 2, Vasile Marcu din Vatra Dornei, organizatorii au oferit  Short Li Ning Champion, Lemn Tibhar (miniatural) cu autograful lui Calin Kreanga, premiu oferit de Vali GTI, iar ocupanţii locurilor 3-4, Corneanu Sorin din Botoşani şi Georgiu Dragoş din Vatra Dornei, au primit cele doua gume aflate initial pe lemnul de la locul 1, fiecare cu autograful celor 2 jucători.

Premianţii au mai primit cupe şi diplome, iar ocupanţii locurilor 5-8 au primit diplome.

La categoria “Open”, premiile au fost în bani, Locul I -500 lei, a revenit lui Roman Iulian – Brasov, locul II – 300 lei, a revenit lui Gogu Gabriel – Cluj Napoca,  locurile 3 şi 4 – 100 lei revenind lui Apian Florin din Bistriţa respectiv lui Creţu Florin din Iaşi.

Ocupanţii locurilor I- III au primit medalii şi dipolme, ocupanţii locurilor 5-8 primind diplome.

Clasamente:

 

Clasament Juniori

1. Sinculet Radu – Radauti – 9 victorii
2. Popescu Mihai Sorin – Straja – 9v
3. Nemaciuc Ovidiu – Suceava – 8v
4. Toporas Cosmin – Suceava – 7v
5. Foca Stefan – Radauti – 6v
6. Valeanu Vlad – Bacau – 5v
7. Ursulean Daniel – Straja – 3v
8. Balaita Mihai – Bacau – 3v
9. Foca Ciprian – Radauti – 3v
10. Cepoi Leonard – Vatra Dornei – 1v
11. Valeanu Cosmin -Bacau – 0v

 

 

Clasament Amatori
1 – 4
Tiganasu Mihai – Radauti
Marcu Vasile – Vatra Dornei
Corneanu Sorin – Botosani
Georgiu Dragos – Vatra Dornei
5 – 8
Vaculisteanu Ionut – Suceava
Rojnita Sebastian – Bacau
Ursulean Vasile – Straja
Constantinovici Ciprian – Liteni
9 – 16
Robu Valentin – Botosani
Calenciuc Dumitru – Radauti
Coroiu Andrei – Roman
Ciubotariu Ioan – Preutesti
Sofian Corneliu – Suceava
Avram Gabriel – Radauti
Polocoser Cristian – Suceava
Hutanu Cezar – Botosani

 

Clasament Open

Grupa finala

1. Roman Iulian – Brasov – 7v
2. Gogu Gabriel – Cluj Napoca – 5v
3. Anghel Alexandru – Iasi – 5v
4. Apian Florin – Bistrita – 4v
5. Cretu Florin – Iasi – 2v
6. Ciubotariu Andrei – Moinesti – 2v
7. Ilies Ioan – Radauti – 2v
8. Cozma Catalin – Falticeni (organizator) – 1v

Grupe inferioare:
9-10 – 2v
Ursulean Florin – Straja
Balauca Cornel – Botosani
11-12 – 1v
Spanu Vasile – Vicovu de Jos
Mosneagu Marius – Falticeni
13 – 0v
Dan Andrei – Piatra Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.