Filmul „Despre oameni şi melci”, ajunge la Fălticeni

Premiera de gală va avea loc în prezenţa regizorului şi a actorilor

Filmul de neratat al lunii septembrie „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu – ajunge şi la Fălticeni, în urma unui contract încheiat între Primărie şi cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc. Spectatorii din Fălticeni sunt aşteptati pe 3 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” pentru a se întâlni cu regizorul filmului Tudor Giurgiu şi actorii Andi Vasluianu şi Ovidiu Crişan.

„Despre oameni şi melci” va fi proiectat la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Falticeni, în perioada 2-4 octombrie, de la orele 17.00 şi 19.00, preţul unui bilet de intrare fiind de 3 lei.

În „Despre oameni şi melci” spectatorii se vor bucura de prestaţia unor actori romani indragiţi precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunteanu, dar şi de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin şi a fiului sau, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard şi a jucat pentru prima dată într-un film românesc.

O campanie de readucere a publicului aproape de filmul românesc

„Dupa o campanie de promovare fără precedent pentru un film românesc, rezultatele obţinute sunt şi ele foarte îmbucuratoare: „Despre oameni şi melci” a înregistrat, de la data lansării filmului la TIFF până în prezent, peste 35.000 de spectatori.

Comedia a avut premiera naţionala pe data de 14 septembrie, ajungând în prima săptămână în 19 de oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane din marele oraşe ale ţării.

In afara de proiecţiile din cinematografe tradiţionale, distribuitorii filmului, Transilvania Film şi Ro Image, vor continua să aducă această producţie în faţa publicului din orase şi zone care nu dispun de săli de cinematograf, prin metode alternative de proiecţie. In acest scop s-au format 3 echipe mobile care vor organiza proiecţii în regim de spectacole cu bilet, în diferite oraşe din Romania, în teatre sau case de cultură, proiecţii al căror program va fi pre-anunţat pe siteul filmului www.despreoamenisimelci.ro.

Miza distribuitorilor este aceea de a trezi în public dorinţa de a veni cu plăcere şi interes sa vădă un film românesc la cinematograf sau în aceste locaţii neconvenţionale” ne-a declarat Alexandra Buzaş, de la Transilvania Film.

 

Despre film

1992, Cîmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă. Totul se schimba când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după „Legaturi Bolnavicioase”, care a avut premiera în România în anul 2006. Scenariul îi aparţine lui Ionuţ Teianu, mutat în Franţa din 1991, dupa ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului. Despre oameni si melci este distribuit in cinematografe de Transilvania Film în colaborare cu Ro Image.

Site-ul filmului, www.despreoamenisimelci.ro, conţine atât materiale ample din perioada filmărilor, cât şi informaţii la zi, detalii despre campaniile neconvenţionale desfăşurate sau testimoniale cu protagoniştii şi principalii realizatori, iar vizitatorii pot consulta săptămânal programul de difuzare a filmului din cinematografele sau locaţiile speciale unde se vor desfăşura proiecţiile în oraşele lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.