Proiecţia unui film în sala de spectacole a Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” a fost un lucru inedit pentru Fălticeniul care odată avea chiar şi două cinematografe care funcţionau în acelaşi timp.
De altfel, regizorul Tudor Giurgiu le-a declarat celor prezenţi la proiecţia de gală, că ideea campaniei de promovare a acestui film a fost tocmai aceea de a ajunge în oraşele în care nu mai există cinematografe.
„În perioada în care ne gândeam la toată campania de promovare a filmului, am zis că vrem să mergem cu filmul în locuri în care nu mai sunt săli de cinema sau unde oamenii au pierdut experienţa unui film cu public. Am făcut o listă cu toate oraşele cu peste 25.000 de locuitori şi am trimis emailuri şi faxuri la primării şi case de cultură. Răspunsul oraşului Fălticeni a fost printre primele. Au fost printre cei mai dornici dintre toate oraşele cu care am lucrat, să venim aici. Am fost foarte flatat, foarte onorat, cred că este o mare „poftă” pentru astfel de evenimente aici la dumneavoastră în oraş”.
Din partea autorităţilor locale, primarul Cătălin Coman le-a mulţumit invitaţilor (regizorului Tudor Giurgiu şi actorilor Ovidiu Crişan şi Cătălin Cucu) pentru efortul depus pentru a ajunge la Fălticeni şi a exprimat dorinţa ca astfel de evenimente să se întâmple tot mai des în municipiu.
„Vreau să-i mulţumesc domnului regizor Tudor Giurgiu şi actorilor că au bătut drum lung pentru a fi în seara aceasta cu noi şi, în primul rând, vreau să le mulţumesc pentru tot ceea ce înseamnă filmul pe care îl vom vedea în această seară. Cred că este un eveniment unic în acest an şi sperăm să putem continua şi pe viitor, în amintirea vremurilor în care puteam merge să vizionăm un film într-o sală de cinema”.
La finalul proiecţiei invitaţii au avut amabilitatea de a răspunde întrebărilor adresate de spectatori, printre aceştia aflându-se şi un fost angajat al Departamentului Proiectare de la Uzinele ARO..
“Pentru mine, acest film a încheiat un capitol. Povestea a fost scrisă de un prieten bun de-al meu şi mi s-a părut nemaipomenit să ne întoarcem puţin în timp şi să vorbim despre trecut. Filmul a pornit de la un fapt real, o reclamă în presă apărută o dată cu înfiinţarea primei bănci de spermă din România, în anul 2002. Acţiunea filmului am dus-o în anul 1992, am vrut să filmăm la fosta uzină ARO, dar acolo nu mai este nimic din ce a fost, este un parc industrial, motiv pentru care filmările s-au făcut la o uzină din Târgovişte. … Dar de acum vreau să fac filme doar despre ceea ce se întâmplă astăzi”, le-a dezvăluit Tudor Giurgiu din planurile sale de viitor, fălticenenilor prezenţi la proiecţie.