“Şi caii sunt verzi pe pereţi” la Falticeni

Cea mai aşteptată comedie românească din aceasta toamna, “Şi caii sunt verzi pe pereţi”, în regia lui Dan Chişu, vine la Falticeni în data de 14 noiembrie. Vor avea loc  5 proiecţii la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” la orele 13:00, 15:00, 17;00, 19:00 şi 21:00, în sală fiind present şi regizorului Dan Chişu care va răspunde la întrebările publicului.

Filmul, a cărui lansare a avut loc pe  2 noiembrie va participa în secţiunea “World Cinema” din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cairo care va avea loc intre 25 noiembrie şi 6 decembrie 2012.

"Este o poveste despre iluzia de a te îmbogăţi în România. Într-o ţară în care poveştile izbitoare despre a câştiga bani uşor sunt peste tot, cineva crede că un astfel de lucru nu este doar posibil, dar este şi uşor realizabil.

Povestea urmează două destine: cel al  unui cuplu de tineri, Marius şi Cosmina, care ar fi putut deveni bogaţi, celălalt destin urmăreşte povestea a doi adulţi, Tocitu şi Buzila, care din cauza lipsei lor de cunoştinţe atunci cand vine vorba de tehnologia modernă, sunt păcăliţi de un spam primit pe e-mail, intră într-o loterie online falsă şi pierd toate economiile lor.

Poveştile se întâlnesc la sfârşit, când se pierde orice sperantă şi refuză singură lor şansa de a se îmbogăţi. În cele din urmă ne dăm seama că iluzia de a deveni bogat pune oamenii obişnuiţi în situaţii extraordinare", a declarat regizorul filmului Dan Chişu

Tocitu, un paznic de depozit, necăsătorit şi scrupulos, tocmai a fost înştiinţat că în depozitul la care lucrează totul va fi computerizat şi este pe punctul de a-şi peirde slujba  pentru că nu ştie să folosească calculatorul. Încercând să-şi găsească altă slujbă, realizează că acest lucru nu este posibil fără nici o cunoştinţă de utilizare a calculatorului. Prin urmare se înscrie la cursuri şi cu ajutorul instructorului reuşeşte să-şi cumpere un calculator şi să-şi creeze un cont de email. Neobişnuit cu internetul, primul email pe care îl primeşte îl priveste ca pe un lucru foarte serios şi este convins că a câştigat deja  un million de dolari, pentru care trebuie doar să-şi deschidă un cont în care Loteria Britanică să depună fabuloasa suma câştigată.

Celelalte personaje sunt Marius şi Cosmina. La fel ca oricare tânăr, Marius merge într-o noapte în club cu prietenii, beau bere, se distrează, fumează. Cosmina este una din fetele care promovează un brand de tigări într-un club care organizează cea mai mare loterie de acest gen din România. Marius vrea sa o cunoască aşa că se înscrie în loterie. In scurt timp, Cosmina îl sună să îl anunţe că este fericitul căştigător. Cei doi se întâlnesc dar cand îi întinde Cosminei biletul câştigator îşi dă seama că a trecut din greşeală numele de familie al tatalui, intenţia de atunci fiind de o agăţa pe Cosmina, nu de a câştiga premiul. Părinţii lui sunt divorţaţi şi în buletin are trecut numele mamei. Nu şi-a cunoscut niciodată tatăl. Împreună încearcă să găsească pe cineva în România cu acel nume, care i-ar putea ajuta să încaseze premiul. In căutarea lor găsesc un minor (care nu poate încasa premiul ), un repatriat, un surdo-mut şi o persoana decedata. Ultimul pe lista este paznicul de depozit. Intre timp, Marius este încântat că îşi va cunoaşte tatăl. În cele din urmă ne dăm seama că iluzia de a deveni bogat pune oamenii obişnuiţi în situaţii extraordinare.

Detalii suplimentare despre film puteti gasi pe site-ul filmului sau pe pagina de facebook

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.