Arhimandritul Timotei Aioanei, Cetăţean de Onoare al Municipiului Fălticeni

Joi, 22 noiembrie 2012, în Sala de Şedinţe “Iorgu Radu” a Primăriei Municipiului Fălticeni, va avea loc ceremonia publică de acordare a Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Fălticeni, Preacuviosului Părinte Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale.

Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de ,,Cetăţean de onoare" arhimandritului Timotei Aioanei, a fost iniţiat de primarul Municipiului Fălticeni, prof. Gheorghe Cătălin Coman.

„Părintele Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi mare eclesiarh al Catedralei Patriarhale din Bucureşti, a făcut cunoscut în întrega ţară Municipiul Fălticeni, atât prin cartea sa “Aduceri aminte despre oameni şi locuri din ţinutul Fălticenilor”, cât şi prin numeroase articole în presă. Ori de câte ori a avut ocazia a vorbit cu mândrie de localitatea în care a crescut, a urmat gimnaziul şi prima treaptă de liceu şi în care s-a întors de nenumărate ori pentru a fi alături de fălticeneni la diferite manifestări culturale şi religioase”, a declarat primarul Cătălin Coman.

Arhimandritul Timotei Aioanei este autorul a peste 500 de articole publicate în diverse reviste teologice şi laice, a publicat 13 lucrări în volum, a îngrijit lucrări dedicate Părintelui Cleopa,  Părintelui Paisie Olaru, Pr. Leonida Gavrilescu, Părintelui Ioan Ivan de la Neamţ, Arhimandritului Gavriil Stoica, sau şi-a pus amprenta prin măiestritul condei peste multe lucrări în colaborare.

Împreună cu alţi părinţi de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi a realizat mai multe casete audio si CD-uri care cuprind Sfânta Liturghie, Slujba Prohodului Domnului, Slujba Învierii, Cântări Bisericeşti, Paraclisul Maicii Domnului, Slujba Sfântului Apostol Andrei, Slujba Sfintei Cuvioase Parascheva.

Părinte Arhimandrit Timotei Aioanei a participat la realizarea a numeroase emisiuni de radio şi televiziune (se remarcă minifilmul “De la Athos la Rădăşeni”, realizat împreună cu scriitorul Grigore Ilisei şi prezentat de postulde televiziune România I la 17 ianuarie 2002).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.