Alegerile parlamentare la Fălticeni

În zona Fălticeni au fost organizate pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 122 secţii de votare. Cele mai multe secţii de votare, 18 la număr, au funcţionat în municipiul Fălticeni, câte 10 secţii de votare au fost în oraşul Dolhasca şi comunele Forăşti şi Vadu Moldovei şi doar 2 secţii de votare au avut alegătorii din Bogdăneşti, Drăguşeni şi Hârtop.

În Municipiul Fălticeni, pe listele electorale permanente pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului au fost înscrise un număr de 26.744 de persoane cu drept de vot. Dintre aceştia, până la ora 16 au fost prezenţi la urne 7300 de alegători (28 %), până la ora 19,00 s-au prezentat la urne 9182 de persoane (34,3% din cei înscrişi pe listele permanente).

La deschiderea secţiilor de votare, primii care au dorit să-şi exprime opţiunea electorală au fost  persoanele vârstnice, categorie de cetăţeni care au constituit majoritatea votanţilor până la ora 13,00.

În urma centralizării rezultatului numărării voturilor din cele 18 secţii de votare din Municipiul Fălticeni pentru Camera Deputaţilor au fost 10.270 voturi valabil exprimate, din care: USL – 65,2% (6706 voturi), ARD – 21,7% (2338 voturi),
PPDD – 8,3% (856 voturi), restul voturilor (370) fiind  obţinute de alte partide sau alianţe.

Pentru Senat au fost 10.257 voturi valabil exprimate, din care: USL – 72,4% (7434 voturi), ARD – 15% (1545 voturi), PPDD – 9,2% (945 voturi), 333 de voturi fiind  obţinute de alte partide sau alianţe.

În viitorul parlament, municipiul Fălticeni va fi reprezentat de Ovidiu Donţu (USL) în Senat, Ovidiu Donţu obţinând în Colegiul 3 pentru Senat  – 68% din voturi şi de Eugen Uricec (USL) care a obţinut în Colegiul 4 pentru Camera Deputaţilor 60% din voturile valabil exprimate.

Deşi a nins abundent duminică, nu s-au înregistrat  probleme deosebite, trei pluguri semipurtate, o sărăriţă, un utilaj unimog şi o wolla fiind prezente pe străzile din municipiul Fălticeni pentru a îndepărta zăpada încă de sâmbătă seara. Pentru curăţarea trotuarelor autorităţile locale au folosit un utilaj cu lamă achiziţionat în acest an.

Prioritare pentru deszăpezire au fost drumul european 85, străzile care asigură legătura municipiului cu localităţile învecinate, străzile secundare intens circulate. Până la ora 17,00 utilajele pentru îndepărtarea zăpezii au trecut cel puţin o dată pe toate străzile din oraş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.