“Mai fericit este a da decât a lua!” sau “De dragul lui Dragu Cosmin” care suferă de distrofie musculară progresivă dusen

Joi, 13 decembrie, ora 18,00 la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni se va desfăşura spectacolul caritabil “Mai fericit este a da decât a lua!”. Printre invitaţii care vor evolua în cadrul acestui spectacol se numără Ovidiu Mihăilescu, Clara Mărgineanu, Daniela Bejenariu, Trupa Icarus şi Corala “Leon Băncilă”.

“Spectacolul este gratuit, însă recomandăm tuturor participanţilor să ofere un mic ajutor financiar lui Dragu Cosmin, cel pentru care facem acest spectacol umanitar”, ne-a spus preotul preotul Liviu Mihăilă – preşedintele Asociaţiei “Fălticeni Cultural”, organizatorul evenimentului.

Dragu Cosmin este un băieţel de 14 ani care suferă de de distrofie musculară progresivă, o boală degenerativă care îi distruge organismul. De ani de zile, soţii Dragu caută disperaţi soluţii. Au aflat că un transplant de celule stem l-ar putea salva pe Cosmin. Din nefericire, operaţia costă 30 000 de euro şi se poate face doar în China. Săraci lipiţi pământului şi înglodaţi în datorii, părinţii băieţelului nici nu îndrăznesc să viseze la o asemenea avere.

“Un băieţel de 14 ani din localitatea Cristeşti, judeţul Botoşani suferă de distrofie musculară progresivă, iar specialiştii îi dau un prognostic dur: copilul nu va prinde 25 de ani. Tragic este că părinţii bat pe la uşile medicilor de când băiatul avea doar 2 anişori iar primele semne ale bolii au început sa apara. Abia acum un an, un medic de la Spitalul “Sfanta Maria” din Iaşi a descoperit boala. Pentru Cosmin este deja prea târziu. Musculatura i-a slăbit, ăşi pierde memoria şi vorbeşte cu greutate. Singura sa şansă ar fi transplantul de celule stem în China” ne-a spus preotul Liviu Mihăilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.