Eroii Revoluţiei din 1989 comemoraţi la Fălticeni şi Cornu Luncii

Sâmbătă, 22 decembrie 2012, la Fălticeni au fost comemoraţi eroii Revoluţiei din decembrie 1989.

Începând cu ora 11, la Monumentul Eroilor Revoluţiei de pe strada 2 Grăniceri, a avut loc un ceremonial militar după care au fost depuse coroane de flori din partea Instituţiei Prefectului judeţului Suceava, Consiliului Judeţean Suceava, administraţiei publice locale, Asociaţiei Veteranilor de Război, Asociaţiei Cadrelor Militare în Retragere, reprezentanţilor partidelor politice.

Jumătate de oră mai târziu, în curtea Catedralei Ortodoxe pe stil vechi “Constantin şi Elena”, la mormântul eroului Ion Bute, împuşcat pe 24 decembrie, în timp ce se afla în misiune în Arad, pr. paroh Sebastian Mogîrzan a oficiat o slujbă de pomenire a martirilor Revoluţiei în prezenţa tatălui eroului, vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Alexandru Rădulescu, primarului Gheorghe Cătălin Coman, prim-vicepreşedintelui Asociaţiei “Cultul Eroilor”, maistru militar principal (r) Dumitru Davidel, şi a altor oficialităţi locale. A urmat depunerea de coroane din partea Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava–Detaşamentului Ordine Publică Jandarmi Fălticeni şi din partea Asociaţiei “Cultul Eroilor”.

Şi la cimitirul Oprişeni, la mormântul celui de-al doilea erou din Fălticeni căzut în Revoluţie, Ionel Pascal, a fost oficiată în prezenţa familiei şi a autorităţilor locale o slujbă de pomenire de către pr. militar Cătălin Simion, după care au fost depuse coroane de flori din partea Poliţiei Municipiului Fălticeni, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava – Detaşamentului de Pompieri Fălticeni şi Poliţiei Locale Fălticeni.

Cadre evidenţiate de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au asigurat serviciile de gardă şi au prezentat onorul militar la Monumentul Eroilor din strada 2 Grăniceri şi la mormintele celor doi eroi.

Manifestări comemorative au avut loc şi în comuna Cornu Luncii, la mormântul eroului sergent major Ion Constantin Puiu Mihailovici. Evenimentul a fost organizat de Primăria Cornu Luncii, biserica şi şcoala din comună şi Asociaţia Cultul Eroilor Suceava, garda de onoare fiind formată din militari de la Detaşamentul Fălticeni al ISU „Bucovina” Suceava, ne-a informat m.m.pr. (r) Dumitru Davidel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.