Peste două mii de fălticeneni au petrecut în stradă de Anul Nou

Peste două mii de fălticeneni au ales să petreacă trecerea dintre ani în stradă. Primăria municipiului Fălticeni a organizat începând cu ora 20,30 un spectcol în care au evolut timp de mai bine de 5 ore trupe de muzică uşoară şi dance, solişti de muzică populară, formaţii de datini şi obiceiuri de Anul Nou.

Fălticeneanca Larisa Nunvailer, solistă a Anasamblului Folcloric “Arcanul” a Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, a deschis petrecerea din Piaţa “Nada Florilor” cu un “Ciobănaş” şi cu o “Ţărănească”.

Pavel Stratan a fost cel care i-a încălzit la propriu pe cei veniţi să petreacă la Revelionul organizat în centrul oraşului cu melodii cunoscute şi cântate împreună cu petrecăreţii printre care s-au numărat piesele “Luluţa”, “Tipic moldovenesc”, “Tatăl meu”, “Nunta ca la Moldoveni”, „M-am născut de ziua mea”, “Eu beu”. În timpul spectacolului, solistului din Republica Moldova i-au cam îngheţat degetele pe corzile de la chitară, dar asta nu l-a împiedicat să stea pe scenă şi câteva minute după ora 21,00 chiar dacă era aşteptat la Suceava la ora 21,30. Pavel Stratan s-a mai întâlnit cu fălticenenii pe 2 ianuarie la un club din municipiu, după ce, cu o zi înainte, aceeaşi locaţie a găzduit o întâlnire de trei ore a Cleopatrei Stratan cu copiii din Fălticeni.

„Vocea populară a României” pe scena din Piaţa Nada Florilor  

De la muzica uşoară s-a trecut la muzică populară , fălticenii fiind invitaţi la joc de Nicoleta Hafiuc, câştigătoarea Trofeului “Vocea populară a României” şi Lenuţa Rusu. Dacă pentru cei mai în vârstă a urmat o pauză, pentru tineri, melodia “Tu Amor” a lui  DJ Emil Lassaria & Caitlyn a adus buna dispoziţie şi cheful de dans. După recitalul scurt al celor doi, atmosfera a ajuns la cote maxime când pe scenă au urcat cele patru fete de la Pin UP Girls. Alături de colegele ei de trupă, Silvia a pregătit un show incendiar şi o coregrafie spectaculoasă, în care s-au regăsit atât melodii noi cât şi melodiile fostei trupe Bordo.

Călin Brăteanu şi „Stejarii Dolheştiului”

Călin Brăteanu, “Stejarii Dolheştiului”, un grup de 24 de bărbaţi din satul Dolheştii Mici, care de câţiva ani încearcă cu muncă şi sacrificii, dar mai ales cu mult suflet, să arate tuturor frumuseţea, obiceiurile şi tradiţiile satului natal şi câţiva tineri solişti de muzică populară din Fălticeni au prezentat un program de cântece, jocuri şi obiceiuri specifice Anului Nou. Ca în fiecare an, urătorii din Dolheştii Mici au venit la urat şi cu tradiţionalul plug de lemn tras de boi. Deşi au încercat să ajungă cu plugul cât mai aproape de scenă, au fost nevoiţi să renunţe la această idee din cauza aglomeraţiei, astfel încât boii s-au aşezat lângă unul din simbolurile urbei de pe Şomuz, ceasul din Piaţa “Nada Florilor”.

Foc de artificii şi şampanie

După ce primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Gheorghe Aldea au numărat ultimele 10 secunde din anul 2012, la ora 0.00 petrecăreţii au intrat în noul an sub un cer luminat de un veritabil spectacol de artificii, ciocnind paharele cu şampanie.

Distracţia a continuat  până aproape de ora 2,00 cu muzică şi dans, graţie spectacolului oferit de îndrăgita interpretă de muzica populara, Silvia Semeniuc, şi Datina, una dintre cele mai cunoscute şi iubite trupe etno din România.

Pentru a-i determina pe fălticeneni să se comporte civilizat şi să nu comită fapte antisociale zeci de poliţişti şi jandarmi au fost în piaţa “Nada Florilor”, iar echipele mobile au patrulat în toate cartierele municipiului şi în suburbii în noaptea de Anul Nou..

Singurii care au înjurat de mama focului imediat dupa trecerea în noul an au fost şoferii care au venit la petrecerea din centru cu maşinile şi care, la plecare au trebuit să calce pe sticlele sparte pe stradă. După plecarea petrecăreţilor, cei de la salubritate şi-au terminat treaba în mai puţin de o oră  şi  au reuşit să strângă câteva tone de sticle, cioburi, pahare, ambalaje, resturi de petarde, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.