La Fălticeni, taxele şi impozitele locale au rămas la nivelul anului 2012

Începând de astăzi (vineri, 11 ianuarie) fălticenenii îşi vor putea plăti taxele şi impozitele locale. În urma publicării ordonanţei pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul impozitelor şi taxelor locale în Monitorul Oficial al României, Consiliul Local Fălticeni a fost convocat în şedinţă extraordinară, joi 10 ianuarie, la ora 15.00. Aleşii locali au aprobat în unanimitate propunerea executivului în ceea ce priveşte păstrarea valorii impozitelor şi taxelor locale la nivelul anului 2012.

“Pentru anul 2013, în cazul impozitelor pe clădiri, teren şi mijloace de transport s-au păstrat valorile din anul 2012. Totodată, am menţinut reducerea de 10% pentru persoanele fizice şi juridice care îşi achită integral impozitele pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport pâna la data de 31 martie 2013” ne-a declarat viceprimarul Gheorghe Aldea.

Impozitul pe clădirile proprietatea persoanelor fizice, se determină prin aplicarea cotei de 0.1% asupra valorii clădirilor. Impozitul pe clădirile proprietatea persoanelor juridice este de 1,3% din valoarea  înregistrată în contabilitate pentru cladirile reevaluate în ultimii trei ani anteriori anului fiscal de referinţa, de 10% pentru clădirile care nu au fost reevaluate în ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinţă şi de 30% pentru clădirile care nu au fost reevaluate în ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referinţă.

Fălticenenii care deţin în proprietate două sau maimulte clădiri datorează un impozit pe clădiri majorat după cum urmează: cu 65% pentru prima clădire, în afara celei de la adresa dedomiciliu; cu 150% pentru cea de a doua clădire, în afara celei de la adresa dedomiciliu;cu 300% pentru cea de a treia clădire şi următoarele în afara celeide la adresa de domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.