Eminescu omagiat la Fălticeni

Marţi, 15 ianuarie 2013, elevii Şcolii Gimnaziale “Ion Irimescu” din Fălticeni l-au omagiat pe Mihai Eminescu, la cea de- a 163-a aniversare de la naştere. Coordonaţi de profesorii Angela Duduman, Viorica Benţa şi directorul Costică Parfenie, un grup de elevi din clasele a V- a B şi a VIII- a C s-au deplasat la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” unde au depus un coş de flori la bustul poetului şi au recitat versuri din creaţia eminesciană.

În aceeaşi zi, în şcoală s-a desfăşurat preselecţia pentru participarea la Concursul naţional “Numai poetul”, concurs dedicat operei şi vieţii poetului nepereche.
            Tot, marţi, dar de la ora 17, Sala “Pictor Aurel Băeşu” din cadrul Muzeului “Ion Irimescu” a găzduit seara muzeală “Dor de Eminescu”, dedicată zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu. În programul manifestării au fost incluse expunerea prof. Gabriela Curtui “Eminescu în creaţia Irimesciană”, prezentarea unor creaţii proprii dedicate poetului de către scriitorul Alexa Paşcu şi vizionarea, pe suport video, a recitalului de poezie “Eminesciana” susţinut de actorul Eusebiu Ştefănescu.

Evenimentul cultural din seara zilei de 15 ianuarie a fost organizat de Muzeul de Artă “Ion Irimescu” şi Asociaţia “Fălticeni Cultural”.eminescu sc. 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.