Seara muzeală dedicată lui Mihai Eminescu

            Peste 200 de fălticeneni, printre care s-au aflat şi 20 de elevi jandarmi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, însoţiţi de dirigintele clasei 101, lt.col. Moloci Florin,  au participat marţi, 15 ianuarie a.c. începând cu ora 17.00 la seara muzeală intitulată „Dor de Eminescu”, prilejuită de sărbătorirea a 163 de ani de la naşterea poetului.

            În faţa unei săli arhipline, evenimentul a fost prezentat de domnul Gheorghe Dăscălescu, directorul instituţiei gazdă. Seara muzeală i-a avut ca invitaţi pe poetul fălticenean Alexa Paşcu (care a prezentat două din lucrările sale dedicate lui Mihai Eminescu – “Eminescu cel etern” şi textul “Doi prieteni”) şi profesoara Gabriela Curtui (cu expunerea “Eminescu în creaţia irimesciană”). Acestora li s-au alăturat, din public, farmacista Maria Mitocaru, cu recitare poeziei “În zadar în colbul şcolii”, şi Niculina Prundeanu, cu un fragment din romanul “Lumină de lună”, creaţie proprie. Cu ocazia acestui eveniment, în sala de festivităţi a fost expusă, prin amabilitatea doamnei Maria Mitocaru, o pictură inspirată de prietenia dintre Mihai Eminescu şi scriitorul Ion Creangă, lucrare a profesorului pensionar Valeriu Sandovici din Dolheşti (publicist, culegător de folclor, etc.).

            Manifestarea a fost organizată de către Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi Asociaţia Fălticeni Cultural şi s-a desfăşurat în Sala „Pictor Aurel Băeşu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.