Falticenii risca sa ramana fara apa

Luni, la sediul Primăriei Fălticeni a avut loc prima întâlnire din acest an a conducerii administraţiei locale cu factorii de decizie din asociaţiile de proprietari şi coordonatorii activităţii furnizorilor de utilităţi publice (Agenţia ACET Fălticeni – operatorul serviciului de alimentare cu apă şi SC GOSCOM – operatorul serviciului de colectare a deşeurilor).

La mijlocul lunii ianuarie, la nivelul asociaţiilor de proprietari, există mari probleme în achitarea facturilor, cei doi operatori anunţând restanţe care pun în pericol activităţile pe care aceştia le desfăşoară. Este vorba de o datorie de 1,23 milioane de lei în cazul serviciul de alimentare cu apă şi 270.000 de lei pentru serviciul de colectare a deşeurilor. Cinci din cele 20 de asociaţii de proprietari din Fălticeni însumează la această data aproape 70% din debitele restante, care au ajuns la 12,3 miliarde de lei vechi. Au fost discutate cu fiecare asociaţie de proprietari în parte, problemele care au generat acumularea datoriilor şi au fost căutate soluţii pentru recuperarea restanţelor.

Directorul ACET Fălticeni, Vasile Cozma a făcut cunoscut că a somat asociaţiile de proprietari cu datorii şi aşteaptă listele cu repartizarea datornicilor pe scări de bloc, astfel încât operatorul să sisteze furnizarea apei acolo unde restanţele sunt foarte mari de mari.

Primăria Fălticeni reaminteşte populaţiei că neplata serviciilor publice de alimentare cu apă şi colectare a deşeurilor va avea consecinţe dezastruase în ceea ce priveşte asigurarea acestor servicii pe teritoriul municipiului Fălticeni. În acelaşi timp, neplata pune în pericol derularea investiţiilor prevăzute pentru îmbunătăţirea serviciilor de alimentare cu apă, canalizare, epurarea apelor menajere, colectarea deşeurilor.

„Informăm populaţia că serviciile de utilitate publică sunt reglementate prin contracte între furnizori şi beneficiari, aşa cum este şi cazul celorlalte servicii: energie electrică, gaze naturale, telefonie, internet, televiziune, etc.. În situaţia în care facturile nu sunt plătite la timp, furnizorii sunt îndreptăţiţi să recurgă la măsuri restrictive faţă de datornici, afectând şi persoanele care îşi plătesc la timp cotele de contribuţie ce le revin la cheltuielile asociaţiei de proprietari”, se precizează în apelul scris pe care Primăria Fălticeni l-a transmis fălticenenilor care locuiesc la bloc, apel care urmează să fie afişat prin intermediul asociaţiilor de proprietari în fiecare din cele aproape 400 de scări de bloc din municipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.