Stilul Qwan Ki Do revine în forţă la Fălticeni

 După o pauză de peste 15 ani, tinerii practicanţi de arte marţiale, stilul Qwan Ki Do, au urcat anul trecut de mai multe ori pe podium în cadrul Campionatului Naţional. Clubul Sportiv “Kim Long Dao” din Fălticeni fiinţează din anul 2005 şi funcţionează ca structură sportivă afiliată la Federaţia Româna de Arte Marţiale. Antrenamentele celor aproape 40 de copii practicanţi ai stilului Qwan Ki Do din urbea de pe Şomuz sunt susţinute de un instructor autorizat FRAM şi au o structură unitară  în toate centrele unde se practică.

Aşa cum am aflat de la Marius Maxim, instructorul clubului de arte marţiale „Kim Long Dao” Fălticeni, în 2012 elevii înscrişi la club au obţinut două locuri doi şi două locuri trei la Campionatul Naţional, organizat  de Federaţia Română de Qwan Ki Do competiţie care a angrenat 86 de echipe de la 23 de cluburi din România.

“Clubul îşi desfaşoară activitatea în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 2 “Ion Irimescu” în zilele de luni, miercuri, vineri între orele 18-21. Sunt ajutat de Cosmin Mureş, centură neagră 1 dang şi Alexandru Atanasoaie, centură neagră. Următoarele competiţii importante la care vom participa sunt examenul de centură neagră unde va participa pentru gradul de centură neagră prima fată înscrisă în club, Georgiana Cocean, competiţie care trebuia să se desfăşoare duminică 27 ianuarie la Roman, dar care a fost amânată din cauza condiţiilor meteo, Campionatul Naţional de Copii şi Juniori care se va desfăşura în perioada 22 – 24 martie la Iaşi  iar în luna iunie vor mai susţine examenul pentru centură neagră încă două fete, Ana Negrea şi Elizane Baciu”, ne-a declarat Marius Maxim, posesor de centură neagră 2 dang.

Pentru a ajunge la performanţă au nevoie de saltele

Clubul din Fălticeni are un lot de 24 de sportivi cu vârste între 6 şi 18 ani cu care speră să reediteze perfromanţele din anul 2012, plus mulţi alţi copii care se pregătesc pentru performanţă. Numai că, pentru a ajunge la performanţă au nevoie de ajutor. Aşa cum am aflat de la Marius Maxim, pentru a putea creşte calitatea antrenamentelor sunt necesare saltele specifice sporturilor de luptă cu care să se acopere o suprafaţă de 70 de metri pătraţi. Instructorul Marius Maxim spune că cea mai bună variantă ar fi cea a  saltelelor de judo de 1m lăţime şi 2 lungime, dar deocamdată clubul nu are banii necesari pentru a le achiziţiona. .

            “Vin cu rugămintea ca acolo unde există un stoc mai mare de saltele, pe care, din păcate, nu le foloseşte nimeni să ni le împrumute sau să ni le doneze. Sau orice fel de ajutor pentru a achiziţiona aceste saltele atât de necesare în antrenamentul copiilor este binevenit”, a precizat Marius Maxim.

            Pentru orice fel de relaţii pentru a-i ajuta pe practicanţii de Qwan Ki Do, tel. contact 0742291737

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.