Ziua Colegiului “Nicu Gane”

          Vineri, 1 februarie, Colegiul Naţional “Nicu Gane” îşi va sărbători ziua. Manifestările vor începe cu  un concurs având ca temă „143 de ani de cultură identitară” care include un spectacol realizat de elevii  claselor V-VIII, un  concurs pe echipe la care vor participa elevii din clasele a IX-a, un concurs de  postere adresat elevilor din clasele a X-a, un concurs multimedia pentru clasele a XI-a şi un concurs de oratorie la care vor participa elevii din clasele a XII-a.

          Evenimentul dedicat împlinirii a 25 de ani de la prima manifestare de acest fel, va fi urmat de vernisajul expoziţiei foto-documentare „Istorie şi cultură sub patronajul lui Nicu Gane”. Expozitia conţine fotografii şi documente despre istoria colegiului şi activitatea lui Nicu Gane păstrate în arhiva colegiului, exponate de la Muzeul “Nicu Gane” din Iaşi şi de la “Galeria Oamenilor de Seamă” din Fălticeni.

          Aşa cum am aflat de la prof. Mihaela Bărbăcuţ, directoarea Colegiului “Nicu Gane”, programul manifestării mai include un spectacol coral în care vor evolua corul “Animosi”, corala “Leon Băncilă” şi o masă rotundă având ca temă “25 de ani de la prima manifestare Ziua Colegiului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.