La Fălticeni a început atribuirea celor aproape 1500 de locuri de parcare

Primăria municipiului Fălticeni a demarat luni, 4 februarie 2013, procedurile de atribuire a parcărilor de reşedinţă din municipiul Fălticeni. Au fost atribuite primele 24 de locuri de parcare pe strada Izvor, în zona Bazarului.

„Atribuirea se  realizează în condiţiile stabilite prin Hotărârea Consiliului Local Fălticeni nr. 103/2012, de către Comisia de atribuire a parcărilor de reşedinţă, în prezenţa reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari şi a persoanelor care au depus cereri pentru locurile de parcare. Comisia stabileşte data şi ora la care se deplasează în locaţia în care  există locuri de parcare ce urmează a fi repartizate. Aceste detalii organizatorice sunt aduse din timp la cunoştinţa solicitanţilor, prin afişare la scările de bloc” ne-a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

La data anunţată, se vor atribui locurile de parcare proprietarilor/deţinătorilor de autovehicule cu masa maxim autorizată de până la 3,5 tone (în condiţiile în care numărul cererilor depuse nu depăşeşte numărul locurilor de parcare existente).

În situaţia în care numărul cererilor depuse depăşeşte numărul locurilor de parcare existente în locaţia în care se face repartizarea, procedura de atribuire se va desfăşura respectându-se ordinea de priorităţi stabilită prin regulament.

După atribuirea locului de parcare, deţinătorul acestuia are la dispoziţie 30 de zile pentru încheierea contractului şi ridicarea documentului care atestă atribuirea (Abonament pentru parcare de reşedinţă). Abonamentul dă dreptul folosirii locului de parcare în intervalul orar 15.00 – 08.00. În restul timpului, locurile de parcare special amenajate vor putea fi utilizate, fără plată, şi de persoanele în tranzit, respectiv alţi deţinători de autovehicule. Ocuparea abuzivă a unui loc de parcare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 200 de lei, potrivit Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare în municipiul Fălticeni (HCL 103/2012).

Primarul Cătălin Coman a precizat că locurile de parcare atribuite vor fi semnalizate corespunzător, de către Primăria Municipiului Fălticeni, imediat ce condiţiile atmosferice vor permite efectuarea lucrărilor specifice. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.