Sediu renovat pentru Politia Locala

Joi, 7 februarie, la Fălticeni a avut loc slujba de sfinţire a sediului Poliţiei Locale, după ce clădirea în care funcţionează acest serviciu al Primăriei Municipiului Fălticeni a beneficiat de ample lucrări de renovare şi modernizare.

După sfinţirea oficiată de preotul paroh Adrian Brădăţanu toţi cei prezenţi au vizitat sediului Poliţiei Locale Fălticeni,un sediu modern, spaţios, menit să respecte atât condiţiile de muncă ale poliţiştilor cât şi pe cele ale a cetăţenilor care ajung cu diverse probleme la acest serviciu.

Prin contribuţia factorilor locali s-au efectuat lucrări de reparaţii la acoperişul clădirii, s-au zugrăvit toate spaţiile, s-a construit un grup sanitar, s-a schimbat parchetul, s-au efectuat intervenţii la tâmplăria clădirii şi s-a dotat cu mobilier nou.

“Prin aceste lucrări şi dotări şi dumneavoastră, poliţiştii locali, veţi avea condiţii de lucru deosebite, ceea ce trebuie să ridice calitatea serviciului poliţienesc oferit cetăţenilor fălticeneni” a precizat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Directorul Direcţiei Generale Administraţie şi Ordine Publică, ing. Paul Buhlea, a precizat că lucrările de reparaţii au fost făcute în regie proprie, doi dintre agenţii locali fiind atât zugravi cât şi tâmplari. De la bugetul local s-au alocat fonduri pentru materiale necesare şi pentru o parte din mobilier. “Iniţiativa mea de a renova această clădire, cu tavane prin care curgea apa, cu uşi şi geamuri care nu se închideau, cu o podea plină de denivelări, cu scuane de toate felurile şi de toate culorile a găsit deschidere la conducerea Primăriei şi Consiliului Local. Prin implicarea conducerii oraşului am reuşit să ducem la bun sfârşit acest proiect” a precizat Paul Buhlea.

La slujba de sfinţire a sediului Poliţiei Locale au participat alătuiri de administraţia publică locală, comanda Poliţiei Municipiului Fălticeni, conducerea Detaşamentului de Jandarmi Fălticeni, colaboratori ai administraţiei publice locale pe probleme de ordine şi siguranţă publică.    

Poliţia Locală Fălticeni numără 22 de poliţişti locali şi 10 guarzi. Clădirea în care funcţionează Poliţia Locală a aparţinut Şcolii „Alexandru Ioan Cuza”. Între anii1925 şi 1926 pe lângă Şcoala Primară de băieţi nr. 1 “Al. I Cuza” au funcţionat în această clădire cursurile de ucenici.  Până în anul 1981, când a fost inaugurat noul local destinat Şcolii generale nr. 1 „Al. I. Cuza”, în această clădire au funcţionat săli de clasă, biblioteca şcolii şi un atelier şcoală pentru fete.  

“Concomitent cu diminuarea populaţiei şcolare, biblioteca şcolii a fost transferată în corpul A de pe strada Sucevei, spaţiul în care ne aflăm astăzi devenind în anul 1994 sediu pentru Gardienii Publici, apoi au venit aici şi jandarmii de la Deteşamentul de Jandarmi Fălticeni, în prezent clădirea fiind sediul Poliţiei Locale” a precizat directorul Paul Buhlea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.