A fost semnat contractul pentru reabilitarea staţiei de epurare de la Fălticeni

Operatorul Regional de apă şi canalizare S.C. ACET S.A. Suceava a semnat pe13 februarie, contractul de proiectare şi execuţie lucrări a investiţiei „Reabilitarea staţiei de epurare din aglomerarea Fălticeni”

, din cadrul Proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava”. Proiectul este finanţat din fonduri comunitare prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Contribuţia Primăriei Municipiului Fălticeni la derularea acestui proiect este de 2% din valoarea de adjudecare a contractului.  

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de Unitatea de Implementare a Proiectului, antreprenorul lucrărilor de reabilitare va fi SC Veolia  Water  Solutions & Technologies România  S.R.L.. Calitatea de „Inginer” va fi asigurată de societatea EPTISA România S.R.L., care asigură Asistenţa tehnică pentru derularea întregului proiect.

Contractul de reabilitare a staţiei de epurare de la Fălticeni a fost atribuit la suma de 37.529.935,38 lei fără TVA.  Criteriile de atribuire au fost: preţul ofertei – pondere 60% şi costul operaţional anual maxim garantat – 40%.

„Obiectivul contractului îl constituie asigurarea capacităţilor de tratare a apelor uzate menajere, tratarea corespunzătoare a acestor ape uzate pentru a asigura încadrarea parametrilor de calitatea a acestora în prevederile normativelor tehnice şi actelor legislative, creşterea calităţii cursurilor de apă precum şi crearea unui sistem de prelucrare a nămolurilor provenite în urma tratării apelor uzate.

Se va realiza o linie completă de tratare a apelor uzate ce va conţine o treaptă de epurare mecanică, o treaptă de epurare biologică avansată cu nitrificare, denitrificare şi eliminarea biologică şi chimică a fosforului, şi o linie modernă de prelucrare a nămolului. Staţia de epurare va fi proiectată pentru o populaţie de peste 33.000 de persoane” ne-a declarat ec. Gheorghe Aldea, viceprimarul municipiului Fălticeni.

Termenul de finalizare a contractului este de 31 de luni de la data de începere a lucrărilor din care 4 luni perioada de proiectare, 13 luni execuţie, două luni testarea echipamentelor, respectiv 12 luni perioadă de notificare a defectelor. Data estimată de finalizare a contractului va fi octombrie 2015. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.