Peste 600 de kg de deşeuri electrice şi electronice predate de Şcoala “Nicolae Stoleru” Baia

       Sâmbătă, 23 februarie,  elevii Şcolii Gimnaziale ,,Nicolae Stoleru” din Baia, au predat către RoRec o cantitate de 650 kg de deşeuri electrice şi electronice DEE (becuri, baterii, aparate electrocasnice şa). Ei au primit tricouri cu sigla RoRec, ecusoane de voluntari, broşuri informative.

     Coordonatorul acestui  proiect este prof. Ionela Iacob, directorul adjunct al şcolii, activitatea sa fiind susţinută de toate cadrele didactice cât şi de managerul unităţii, prof. Natu Ioan. “La iniţiativa organizaţiei ,,RoRec", şcoala noastră s-a înscris în proiectul ,, Patrula de reciclare" care are ca obiective colectarea de deşeuri electrice şi electronice şi desfăşurarea de activităţi educative. În şcoală s-au instalat kituri de colectare selectivă a deşeurilor, s-au organizat cu elevii întâlniri, dezbateri în cadrul cărora s-a popularizat importanţa colectării şi contribuţia acesteia la reducerea fenomenului de poluare. Elevii au popularizat şi în cadrul comunităţii locale activităţile proiectului, invitând pe toţi cetăţenii să participe la acţiunea de colectare a deşeurilor electrice şi electronice, acestea având efecte foarte nocive asupra mediului,  fiind  totodată o resursă de materii prime pentru circuitul economic”, ne-a spus prof. Ionela Iacob.

    Tot în cadrul proiectului s-a realizat pe holul şcolii un panou unde elevii expun desene, poezii în care îşi exprimă atitudinea ecologică, îndemnul lor către fiecare cetăţean de a contribui la salvarea planetei. S-au realizat şi fotografii din timpul activităţilor proiectului, au fost evidenţiaţi elevii cu o contribuţie deosebită, s-au scris articole în revista şcolii – ,,Tribuna" .    

      “Activităţile noastre vor continua până la 15 mai când se va face ultima evaluare a activităţilor. Şcolile cu rezultatele cele mai bune vor primi premii ce constau în apararură electronică. Premiul cel mai mare este însă faptul că ne-am schimbat mentalitatea şi că suntem conştienţi de faptul că fiecare dintre noi este responsabil pentru mediul în care trăim”, a concluzionat coordonatorul proiectului, Ionela Iacob.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.