„Copilăria poeziei” lansată în ajun de 1 martie

            Cu o zi înainte de debutul calendaristic al primăverii, Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” din Fălticeni a găzduit lansarea cărţii de poezii „Copilăria poeziei”, aparţinând scriitoarei fălticenene, Coca Maria Udişteanu. Sala de lectură a bibliotecii a devenit neîncăpătoare odată cu începerea evenimentului programat pentru ora 11. Alături de senioarele fălticenene, care au ţinut să fie alături de prietena lor, Coca Udişteanu, au fost prezenţi scriitori, colegi, prieteni mici şi mari ai poetei. Administraţia locală a fost reprezentată de viceprimarul Gheorghe Aldea care, ca un economist de meserie, a prevăzut o evoluţie bună a scrierilor poetei, o viitoare apariţie fiind preconizată pentru anul 2014.

            O surpriză aparte a constituit-o prezenţa unui număr mare de copii din clasa a III-a de la Şcolile gimnaziale „Al. I . Cuza” şi „Ioan Ciurea”, dar şi a preşcolarilor de la grădiniţele „Pinnochio” şi „Voinicelul”.

            Prezentarea cărţii a fost făcută de  profesoara Mioara Gafencu care printre altele a spus că „a comandat soare pentru lansarea cărţii doamnei Udişteanu, şi că nimic nu este mai frumos decât să vibrăm ca un suflet de copil. În dublă ipostază de mamă şi de scriitoare, autoarea încearcă să aducă prin poezia sa o abundenţă de frumos pe care v-o oferă”, a spus Mioara Gafencu. Cuvinte de suflet au fost adresate şi de farmacista Maria Mitocaru sub forma unui „comprimat”, de scriitorul Alexa Paşcu şi de profesorul Virgiliu Lupu.

            O parte dintre copiii prezenţi la lansare, au recitat poezii din volumele autoarei, ceea ce a făcut deliciul celor prezenţi.

            Plină de modestie şi profund emoţionată de prezenţa copiilor, autoarea a spus, cu lacrimi de bucurie în ochi, că tot ceea ce scrie este pentru copii şi că-i iubeşte nespus.

La final copiii au primit bomboane chiar de la autoare. Întâlnirea de suflet din ajunul lui martie, a fost moderată de bibliotecar şef, Nicoleta Hoştinariu.

            La finalul manifestării culturale, farmacista Maria Mitocaru, o participantă activă la viaţa culturală a oraşului,  i-a invitat pe toţi cei prezenţi la Casa Carp unde a avut loc o slujbă şi o masă de pomenire a unei personalităţi fălticenene, recent plecată dintre noi, distinsa profesoară, Virginia Stino.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.