Vizită ARACIP în vederea acreditării Şcolii de Subofiţeri Jandarmi

           În perioada 28 februarie – 1 martie, Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni a fost vizitată de o comisie din cadrul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar în vederea evaluării pentru acordarea acreditării, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 22/2007 pentru aprobarea Metodologiei de evaluare instituţională în vederea acreditării şi evaluării periodice a organizaţiilor furnizoare de educaţie.

            Aşa cum ne-a informat cpt. Irina Airinei, purtătorul de cuvânt al Şcolii de Subofiţeri Jandarmi, experţii evaluatori externi au verificat standardele de acreditare aprobate prin H.G. nr. 21/2007 (pentru aprobarea Standardelor de autorizare de funcţionare provizorie a unităţilor de învăţământ preuniversitar, precum şi a Standardelor de acreditare şi de evaluare periodică a unităţilor de învăţământ preuniversitar) şi, împreună cu observatorii din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, au concluzionat că nu există indicatori neîndepliniţi.

 

Activităţi didactice susţinute de ofiţer francez

            În săptămâna 26 februarie – 1 martie, elevii Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni au fost instruiţi în cadrul orelor de intervenţie profesională de maiorul Etienne Peltier, ofiţer în cadrul Jandarmeriei Franceze şi consilier al inspectorului general al Jandarmeriei Române.

            Împreună cu maiorul Mădălin Franciuc, instructor militar din cadrul Catedrei Tactica Jandarmeriei, domnul Peltier a efectuat informări cu elevii jandarmi din ambele serii de învăţământ şi a înmânat diplome elevilor care au absolvit examenul DELF susţinut în noiembrie 2012.

 

Şedinţă practică desfăşurată cu sprijinul ISU Suceava

Joi, 28 februarie, elevii din anul al II-lea au participat la o şedinţă practic-aplicativă de instruire militară desfăşurată cu sprijinul Detaşamentului de Pompieri Fălticeni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava. Conform curriculum-ului, tema a făcut referire la protecţia populaţiei şi a bunurilor materiale, precum şi limitarea şi înlăturarea urmărilor situaţiilor de protecţie civilă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.