45 de preşcolari vor reprezenta zona Fălticeni la faza judeţeană a concursului “Penelul fermecat”

Miercuri, 6 martie, la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni a avut loc festivitatea de premiere a ediţiei a VIII-a a Concursului naţional de creaţie plastică pentru preşcolari „Penelul fermecat” şi vernisajul expoziţiei cu desene având ca temă “La aniversare”, expoziţie dedicată aniversării a 110 ani de la naşterea maestrului Ion Irimescu.

La etapa zonală a concursului au participat 181 de copii de la grădiniţele din municipiul Fălticeni şi din comunele arondate, peste 150 de lucrări fiind premiate, iar 45 s-au calificat la faza judeţeană a competiţiei.

            “Toţi copii care au participat la concurs au dovedit că sunt foarte talentaţi şi că pot să se exprime într-un mod foarte original prin desen. Scopul acestui concurs este identificarea copiilor care au aptitudini artistice şi valorificarea potenţialului creativ al acestora. Lucrările copiilor care au primit premiul I la faza pe grădiniţă se regăsesc astăzi în această expoziţie. Lucrările care la etapa zonală au primit Premiul de Excelenţă şi Premiul I vor promova la faza judeţeană a concursului”, ne- a  spus institutoarea Adriana Samson, organizatorul fazei zonale.

Juriul, format din artiştii plastici Gabrel Baban şi Dan Bartoş a apreciat tehnicile de lucru, exprimarea liberă a gândurilor, a ideilor, a sentimentelor, prin intermediul compoziţiilor realizate. Ca şi criterii de departajarte a concurenţilor au fost originalitatea, realizarea echilibrului compoziţional, utilizarea unor elemente de limbaj plastic şi tehnica folosită de fiecare copil.

Din partea comunităţii locale, primarul Cătălin Coman a mulţumit copiilor, educatoarelor şi părinţilor. “Vă felciit pe toţi cei care aţi desenat extraordinar, sunt convins că aţi muncit mult, dar a ieşit o expoziţie frumoasă şi fiecare vă mândriţi cu desenul expus aici. Sunt convins că de la an la an vom avea lucrări din ce în ce mai frumoase. Felicit pe doamnele eductaoare şi pe părinţi pentru că au avut răbdarea de a sta lângă copii pentru ai îndruma în realizarea desenelor. Pe lângă diplomele pentru lucrările voastre vă premiez şi eu. Anul acesta, în Fălticeni, vor fi făcute opt locuri de joacă noi. Acesta este premiul adminsitraţiei locale pentru desenele voastre”, a spus primarul Cătălin Coman.

Juriul a acordat 6 diplome de excelenţă, 39 diplome pentru locul I, 68 – locul II şi 46 – locul III.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.