8 Martie sărbătorit la Fălticeni

Vineri 8 martie, autorităţile locale şi judeţene, dar şi poliţiştii şi partidele politice au oferit flori doamnelor şi domnişoarelor din Municipiul Fălticeni.

La primele ore ale dimineţii, Alexandru Rădulescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, primarul Gheorghe Cătălin Coman şi viceprimarul Gheorghe Aldea, împreună cu câţiva consilieri  au oferit flori angajatelor Primăriei Municipiului Fălticeni, Spitalului Municipal, Judecătoriei Fălticeni, cadrelor didactice şi femeilor din câteva societăţi comerciale. 

Tot flori a oferit şi deputatul Ioan Stan împreună cu membrii PSD femeilor pe care le-a întâlnit pe Aleea Pietonală. Seara, PNL a organizat o întâlnire a femeilor liberale, participantele primind flori. Nici efii de instituţii publice, directorii de societăţi comerciale nu s-au lăsat mai prejos faţă de politicieni şi au oferit angajatelor pe lângă dulciuri, reducerea programului pentru ziua de vineri şi flori.

În ajun de 8 martie, Asociaţia Fălticeni Cultural a oferit doamnele şi domnişoarele din Fălticeni proiecţia filmului “Sunetul Muzicii”.

La proiecţia care a avut loc în seara zilei de 7 martie, în sala de spectacole a Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, zeci de femei au urmărit filmul american, muzical, apărut în anul 1965, în regia lui Robert Wise având în rolurile principale pe Julie Andrews şi Christopher Plummer. Filmul a primit, în anul 1966, cinci premii Oscar şi două Globuri de Aur.

Comercianţii de flori au împânzit oraşul

Comercianţii de flori din Fălticeni au ieşit în întâmpinarea dorinţei fălticenenilor de a oferi un simbol al primăverii femeilor din viaţa lor. Încă din ajunul zilei de 8 martie centrul Fălticeniului s-a transformat în piaţă de flori pentru toate buzunarele. Dacă la florari cele mai căutate au fost buchetele formate din trei trandafiri, zambilele, la florării, cele mai căutate au fost aranjamentele florale. La comercianţii ambulanţi, florile s-au vândut cu 5 lei zambila, 5 lei firul de frezie, 6 -7  lei firul de trandafiri mari, 4 lei trandafirii mici, 2 lei ghioceii, 2 lei garoafa, 10 – 15 lei orhideea, 3 – 4 lei laleaua. Au fost şi buchete de flori al căror preţ a variat de la 15  – 20 lei la 50 – 60 de lei, în funcţie de flori şi numărul de fire, dar şi aranjamente florale al căror preţ a pornit de la 15 – 20 de lei pentru un coşuleţ mic şi a depăşit 150 – 250 de ron pentru cele mai pretenţioase. Ca şi în anii trecuţi, florile cumpărate de la comercianţii ambulanţi nu au fost însoţite şi de bonuri fiscale iar preţurile au putut fi negociate iar după amiază multe dintre ele au scăzut si cu 30 % -50 %.

Aglomeraţie a fost şi la cofetării, unde băieţii au dat comandă de torturi pentru a le oferi colegelor de clasă sau şi-au dus, după orele de curs prietenele pentru a le oferi un suc şi o prăjitură. O parte dintre adolescenti au preferat să petreacă a doua parte a zilei de 8 martie în cele câteva restaurante de pe Aleea Pietonală la un suc, o cafea sau un pahar de vin. Seara, reprezentantele sexului frumos din Fălticeni au avut de ales între cluburile care au dat petreceri speciale organizate în cinstea lor. În majoritatea locaţiilor, accesul tinerelor a fost gratuit şi au primit şi o bautură din partea casei, în schimb cei care le-au însoţit au plătit un bilet de intrare la un preţ destul de generos şi băuturi pe alese. La unul din cluburi petrecăreţii au avut parte şi de momente de magie cu Răzvi Magicianul, iar cele mai jucăuşe 8 fete au avut parte de o surpriză din partea organizatorilor. Alt club a oferit un show incendiar al băieţilor dedicat exclusiv doamnelor şi domnişoarelor, şi un cocktail din partea casei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.