Bibliotecarii din judeţul Suceava s-au întâlnit la Fălticeni

 Vineri, 15 martie, la Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu” a avut loc Colocviul profesional cu bibliotecarii coordonatori ai bibliotecilor municipale şi orăşeneşti din judeţul Suceava. Alături de bibliotecari, printre participanţi s-au numărat deputatul Ioan Stan şi primarul Cătălin Coman.

„Este o activitate realistă în primul rând, apoi este o activitate care scoate în evidenţă necesităţile pe care le are comunitatea fălticeneană în acest domeniu cultural, iar beneficiarii ideilor care reies din acest schimb de experienţă sunt locuitorii comunităţilor pe care le reprezentaţi dumneavoastră”, a spus primarul Cătălin Coman în deschiderea manifestării.

Tema colocviului a fost “Servicii specializate pentru întreaga comunitate”, discuţiile purtate având ca teme “Biblioteca mileniului III”, moderator managerul Bibliotecii Bucovinei “I.G.Sbiera",Gheorghe Cărăbuş,“Planificarea activităţii de bibliotecă”, moderator bibliotecar metodist Mirela Lica, “Planul strategic de dezvoltare a unei biblioteci”, moderator Lăcrămioara Cocuz şef serviciu în cadrul Bibliotecii Judeţeane „I.G. Sbiera”, Suceava.

Nicoleta Hoştinaru, şefa Bibliotecii “Eugen Lovinescu” a prezentat “Exemple de bune practici la Biblioteca Municipală Fălticeni”,  printre acestea numărându-se Proiectul “Cetăţeanul în primul rând” şi Clubul senioarelor.

„Eu mi-aş dori ca împreună cu dumneavoastră să aducem înapoi în bibliotecă iubitorii de carte. Să aducem aici în bibliotecă nu numai copii, să îi aducem şi pe cei ajunşi la vârsta adolscenţii, pe toţi cetăţenii. Adevărata informaţie o găsim în carte”, a fost îndemnul deputatului Ioan Stan pentru bibliotecarii Suceveni.

Întâlnirea bibliotecarilor de la Fălticeni, organizată de Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” Suceava şi Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu” din Fălticeni s-a finalizat cu o vizită la muzeele din urbea de pe Şomuz.  

                                                                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.