Manifestări artistice şi ştiinţifice la lumina lumânării care vor marca „Ora Pământului”

„Ora Pământului” va fi marcată şi în acest an la Fălticeni. Iniţiativa aparţine elevilor şi cadrele didactice de la Colegiul Naţional „Nicu Gane”. Aceştia vor organiza, sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 20.30, o serie de manifestări artistice şi ştiinţifice dedicate intervalului orar, 20.30 – 21.30, în care toţi locuitorii mapamondului sunt îndemnaţi să renunţe timp de o oră la utilizarea energiei electrice.

“Şapte ani de când comunitatea mondială s-a implicat  responsabil şi lucid decretând la sfârşit de martie, după echinox, acest memento: Ora Pământului. O oră în care Pământul este lăsat să respire închizând sursele de electricitate. Comportamentul consumatorului raţional de energie este acelaşi la Sidney, la Londra sau la Fălticeni. Suntem în al cincilea an de când elevii colegiului nostru s-au angajat în acţiunea conştientă de apărare a sănătăţii Planetei. Viaţa cotidiană a indus dependenţa de energie. Şi totuşi, este mai ieftin să economiseşti energia decât s-o produci! Respectaţi Ora Pământului! Lăsaţi Pământul să respire! Fiţi ambasadorii acestei campanii!”, ne-a spus profesorul Sorin Gafencu, unul din iniţiatorii “Orei Pământului” la Fălticeni.

Aşa cum am aflat de la organizatori, acţiunile de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” vor fi ţinute la lumina lumânării. La nivel mondial, în tabloul acţiunilor de conştientizare a problemelor mediului înconjurator generate de activitatea umană, se remarca o Campanie unica în istorie, care în 2010 a reuşit să atingă circa 1 miliard 300 de milioane de oameni din 128 de ţări – Earth Hour.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.