Copiii de la Grădiniţa “Lizuca” împreună cu educatoarea, au ajuns ieri la Poliţia Fălticeni

Luni, 25 martie, în sala de şedinţe a Poliţiei Municipiului Fălticeni a avut loc Şedinţa Festivă ocazionată de sărbătorirea „Zilei Poliţiei Române”. După ce poliţiştii şi invitaţii lor, printre care s-a numărat şi primarul Cătălin Coman, Ovidiu Fecioru prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, foştii comandanţi ai Poliţiei municipale, au prezentat aspecte din istoria de 191 ani a acestei instituţii, reamintind nume ilustre care au făcut ca Poliţia să devină o structură cu un statut bine definit dar şi importantă pentru comunitatea locală, preşcolarii de la grupa mică, de la Grădiniţa cu Program Normal „Lizuca” din Fălticeni, coordonaţi de educatoarea Balan Doiniţa, au prezentat  o expoziţie de lucrări şi un moment artistic.

„În fiecare an, pe 25 martie, sărbătorim Ziua Poliţiei Române. Pentru marcarea acestui eveniment ne-am gândit să fim alături de cei pe care îi numim <prietenii noştri poliţiştii> şi să le urăm prin cântec şi vers multă sănătate, putere de muncă şi succes în activitatea de mare răspundere pusă în slujba comunităţii. Pe lângă momentul artistic, copiii au venit şi cu o expoziţie de lucrări dedicată acestui eveniment. Derulez de foarte mulţi ani proiecte educaţionale în parteneriat cu Poliţia Fălticeni, parteneriate prin care atât grădiniţa, cât şi poliţia  au depus eforturi pentru protejarea copiilor de accidente prin educarea lor în spiritul cunoaşterii şi a respectării regulilor de circulaţie, de conduită preventivă şi de securitate personală prin diverse forme, metode şi mijloace moderne de transmitere a cunoştinţelor. Eficienţa acestor preocupări s-a materializat în evitarea implicării copiilor din grădiniţa noastră în accidente de circulaţie”, ne-a declarat educatoarea Doiniţa Bălan.

”Să trăiţi domnilor poliţişti!”

La finalul întâlnirii dintre preşcolari şi poliţiştii fălticeneni copiii i-au salutat pe cei prezenti cu ”Să trăiţi domnilor poliţişti!” şi le-au făcut urări personalizate.

Activitatea desfăşurată de preşcolari la poliţie nu ar fi fost posibilă fără sprijinul comisarului şef Ioan Nichitoi, comandantul Poliţiei Municipiului Fălticeni, care este alături de preşcolari în formarea unor deprinderi civilizate pe stradă, cunoaşterea indicatoarelor de circulaţie, înţelegerea necesităţii respectării lor şi a rolului poliţistului în societate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.