În perioada 22 – 24 martie, la Fălticeni, drumuri blocate şi întreruperi în furnizarea energiei electrice şi a apei potabile

Asigurarea apei în Municipiul Fălticeni a fost afectată, vineri şi sâmbătă, de avariile survenite pe reţelele electrice. Lipsa energiei electrice a dus la oprirea celor trei staţii de captare, în interval de câteva ore: Baia II – 16.00, Baia I şi Baia III – ora 20.30. Situaţia alimentării cu apă a municipiului Fălticeni a fost adusă şi la cunoştinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.  În dimineaţa zilei de sâmbătă, echipele de intervenţie ale E.ON au ajuns în zonă şi au fost repornite staţiile Baia I şi Baia III. Cantitatea de apă pompată spre oraş nu a fost suficientă, ceea ce a făcut ca în anumite zone presiunea să fie foarte scăzută. Abia în noaptea de sâmbătă spre duminică apa a revenit la presiune normală. Staţia Baia II, prima care a căzut la începutul viscolului, a fost repusă în funcţiune abia duminică, după schimbarea transformatorului electric care alimenta staţia.

Pe lângă sincopele apărute în alimentarea cu apă, o parte din oraş nu a avut lumină timp de mai multe ore, în cursul zilei de vineri, iar o parte din strada Magazia Gării a rămas fără energie până sâmbătă.  

Vineri seara, loa ora 18,00, pompierii de la Detaşamentul Fălticeni au intervenit la deblocarea unei străzi din municipiul Fălticeni (strada Dogarilor), unde, din cauza vântului puternic, un stâlp de iluminat public prezenta pericol de prăbuşire peste trecători şi autoturisme. Pompierii au intervenit cu un motofierăstrău, eliminând pericolul.

Utilajele de deszăpezire aflate în dotarea Primăriei Fălticeni au acţionat pe teren în intervalul 22-24 martie (24 din 24 de ore), în funcţie de urgenţele înregistrate la nivelul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Cele mai mari probleme au fost înregistrate pe drumul care leagă Fălticeniul de localitatea Petia. Pe anumite sectoare stratul de zăpadă a depăşit înălţinea de doi metri. Chiar dacă s-a intervenit încă de la debutul viscolului, circulaţia rutieră a fost reluată abia duminică, după ce s-a potolit vântul iar utilajele de deszăpezire au reuşit să îndepărteze zăpada de pe carosabil.

Sectoare de drum blocate de zăpadă viscolită au existat şi în municipiu, pe străzile Dumbrava Minunată, Pictor Aurel Băeşu. Aleea Lizucăi, D. Ioan Tatos.     

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.