La Fălticeni, Serile Duhovniceşti ale Postului Mare

În cadrul programului Serile Duhovniceşti ale Postului Mare, derulat de Asociaţia Fălticeni Cultural, joi, 28 martie, Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” a găzduit conferinţa religioasă “Postul şi rugăciunea, mijloace pentru mântuire”, susţinută de protosinghelul Iustin Neagu, preot de caritate la biserica cu hramul “Schimbarea la faţă” de Spitalul Socola din Iaşi.

“Nu ştiu dacă informaţia care vine prin tematica acestui subiect este atât de importantă. Mai important este faptul că noi ne-am întâlnit şi această instituţie de cultură a devenit o mare biserică. Chiar dacă întâlnirea noastră este în afara bisericii, este foarte important să comunicăm pentru că la formarea omului participă trei instituţii mari şi foarte importamnte: familia, biserica şi şcoala.

Legat de post şi rugăciune, s-a postit şi înainte de Isus Hristos, s-au făcut rugăciuni şi înainte de Hristos. Se posteşte şi şe fac rugăciuni şi acum pentru că omul este o fiinţă creată din două elemnte trup şi suflet, care corespund cu postul şi rugăciunea. Sufletul  se roagă, trupul este material, el trebuie să postească. Cine se roagă poate să postească. Cine posteşte poate să se roage. Dumnezeu primeşte şi pe acela care se roagă puţin, îl iubeşte şi pe acela care se roagă mult. Rugăciunea nu prisoseşte niciodată, ruga către Domenul este fără de sfârşit. A ne ruga nu este bienvol este impertaiv” a spus protosinghelul Iustin Neagu.

Conform preotului Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei Fălticeni Cultural, seria conferinţelor religioase va continua pe toată durata Postului mare, în zilele de joi, cu invitaţi de marcă. Săptămâna viitoare, preotul prof. dr. Ioan Cristinel Teşu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Dumitru Stăniloaie” va susţine la Fălticeni conferinţa “Familia creştină, scoală a iubirii şi a desăvârşirii”. 

Înainte de conferinţă a fost prezentat filumul "Israel – pământul mântuirii", un documentar produs de Trinitas Tv care aduce în atenţia doritorilor un pelerinaj virtual la Locurile Sfinte. Timp de o oră spectatorii au ajuns în cele mai impresionante locuri din Israel.

 

foto: Cronica de Falticeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.