Elevii jandarmi au sărbătorit Ziua Jandarmeriei Române

Ziua Jandarmeriei Române a fost aniversată de elevii jandarmi la sediul Şcolii de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, vineri 29 martie, întrucât începând cu 1 aprilie aceştia urmează să participe la stagii de practică şi de pregătire.

În debutul activităţilor, colonelul Liviu Marian, împuternicit comandant al şcolii, a dat citire mesajului ministrului afacerilor interne, Radu Stroe şi al inspectorului general, colonel dr. Mircea Olaru, cu ocazia împlinirii a 163 de ani de existenţă a Jandarmeriei Române.

Aşa cum am aflat d ela cpt. Irina Airinei, purtătorul de cuvânt al Şcolii de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, 54 de elevi merituoşi, 15 din anul I şi 39 din anul al II-lea au primit recompense pentru comportament exemplar şi rezultate foarte bune obţinute la învăţătură.

În încheiere, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au participat la competiţia sportivă „Cupa Jandarmeriei” desfăşurată în perioada 14-28 martie.

Elevii din anul I desfăşoară în perioada 1-26 aprilie primul stagiu de practică în unităţile operative ale Jandarmeriei, iar elevii din anul al II-lea – un stagiu de pregătire de două săptămâni la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.