Invătăm împreună cu adulţii cum să ne protejăm viaţa

"Să ştii mai multe, să fii mai bun".

 "Învăţăm împreună cu adulţii cum să ne protejăm viaţa"- prima zi de activităţi altfel în cadrul programului educaţional "Să ştii mai multe, să fii mai bun".
    În prima parte a zilei de 1 aprile, copiii au fost plăcut surprinşi de activitatea desfăşurată cu reprezentanţii ISU Suceava, care au coordonat o simulare de evacuare a clădirii în cazul unui incendiu prin jocul "De-a pompierii", după care au discutat cu preşcolarii, într-un limbaj accesibil vârstei, despre modul în care trebuie să acţioneze copiii în cazul unui incendiu sau al altor situaţii critice care le pot pune viaţa în pericol. Mulţi dintre copii au dovedit spirit de orientare şi de înţelegere faţă de situaţiile în care au fost implicaţi concret sau virtual. O parte dintre preşcolari au vizionat şi un film educativ pe această temă. De altfel, filmul urmează a fi vizionat şi discutat cu toţi copiii din grădiniţă în zilele următoare.
    Activitatea zilei a continuat cu brainstorming-ul " Ochi sănătoşi- o vedere clară" şi cu un control oftalmologic realizat de către clinica de profil Novaoptic.
    După o zi densă în informţii şi interacţiuni, preşcolarii vor reda impresiile proprii prin desen, în mod creativ şi original şi vor găsi răspunsurile la întrebări în cadrul concursului "Întâmplări cu învăţăminte".
Le mulţumim colaboratorilor noştri ISU- Suceava şi clinica oftalmologică Novaoptic.
educatoare Chelariu Mihaela
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.