Job Shadow Day la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”

În cadrul săptămânii „Să ştii mai multe! Să fii mai bun!”, în data de 3 aprilie, 30 de elevi din clasele a II-a C şi a VI-a C ale Şcolii Gimnaziale ”Mihail Sadoveanu” Fălticeni vor petrece câteva ore la locul de muncă al unuia dintre părinţi pentru a înţelege atribuţiile, beneficiile şi provocările de la locul de muncă, abilităţile şi competenţele necesare pentru a face meseria respectivă şi asistă părintele la îndeplinirea diferitelor activităţi practice, specifice postului pe care îl ocupă. Iniţiativa face parte din programul internaţional de orientare profesională Job Shadow Day, derulat de organizaţia Junior Achievement România. Programul, aflat la a XI-a ediţie în România, se desfăşoară în 16 ţări din Europa şi în SUA, Canada, Hong Kong şi Japonia.

„Programul are ca scop principal promovarea în rândul elevilor a unei mai bune înţelegeri a profesiei pe care o doresc şi îi ajută să înţeleagă care sunt responsabilităţile şi activităţile unui angajat din domeniul în care doresc să lucreze, prin accesul direct la locul de muncă al acestuia” ne-a declarat prof. Elena Filip, coordonator la nivelul şcolii al proiectului Job Shadow Day.

Experienţa unei zile de lucru în “umbra” unui angajat poate să ofere elevilor răspunsuri mai clare la întrebările „Ce vreau să devin după ce termin şcoala?” sau „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. În acelaşi timp, şi angajatorii pot afla mai multe despre aşteptările tinerilor de la viitorul loc de muncă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.