Elevii clasei I C şi a VI-a B de la Şcoala „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni au dăruit din suflet ajutoare pentru bătrâni

Luni, 1 aprilie 2013, în cadrul proiectului ,,Sărbătorile creştine-momente de bucurie sfântă”, elevii clasei I C şi a VI-a B însoţiţi de prof. Adriana Coţovanu, prof. Haidău Adelina şi părinţi ai elevilor au vizitat bătrânii de la Azilul de bătrâni din Bogdăneşti. Impresionaţi de singurătatea, tristeţea și neputința acestor bunici, elevii și adulții au încercat să aducă un strop de bucurie în ochii plânși și în sufletul trist al bătrânilor, îmbrăţișându-i și oferindu-le un mic ajutor.  Ei au colectat zeci de kilograme de alimente: făină, zahăr, orez, paste, ulei, etc pe care le-au transportat la bucătăria azilului.

Elevii, părinţii şi cadrele didactice de la Şcoala „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni au considerat că nu pot fi nepăsători la neajunsurile acestor bătrâni. Fiind în Postul Paștelui, au considerat că acest gest mărunt făcut pentru bătrâni e și pentru ei o bucurie imensă, aceea de a dărui. Fiind dărâmaţi de boală și bătrâneţe, s-au bucurat că au fost vizitaţi. Copiii s-au despărţit cu greu de ei, pentru că ochii lor le cereau să mai stea, să mai povestească.

Acest proiect de desfăşoară la noi în şcoală de mai mulţi ani, în colaborare cu preotul paroh Gheorghe Loghinoaia.

Considerăm că astfel de gesturi ar trebui să existe în permanenţă, pentru că scopul lor este în primul rând de formare a tinerei generaţii în spiritul ajutorării, al dăruirii. Puţini elevi ştiu de existenţa aşezămintelor de bătrâni, a centrelor de plasament, iar dacă ştiu este doar din mass-media. O vizită într-un astfel de loc îi poate face mai buni, îi poate face să înţeleagă că tot ce au este un dar şi că la rândul lor pot dărui.

Prof. Adriana Coţovanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.