Spitalul din Fălticeni a primit pentru continuarea lucrărilor 30 de miliarde de lei vechi

Ministerul Sănătăţii a alocat pentru continuarea lucrărilor la noul spital al municipiului Fălticeni suma 3.000 mii lei (30 de miliarde de lei vechi). Aşa cum am aflat de la managerul Spitalului Spitalului Municipal Fălticeni, ec. Mircea Lupu, lucrările urmează a fi reluate luna aceasta.

“Pe 9 aprilie Spitalul Municipal Fălticeni a primit de la Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Suceava o adresă prin care suntem înştiinţaţi că pentru anul 2013, la Capitolul Transferuri din venituri proprii ale Minsieterului Sănătăţii către bugetele locale pentru finanţarea altor investiţii în sănătate, s-a repartizat suma de 3.000 de mii lei, pentru continuarea lucrărilor începute la obiectivul de investiţii Spitalul Muncipal Fălticeni. Repartizarea este câte 1.000 mii lei pentru trimestrele II, III şi IV. Sperăm ca în urma unor rectificări bugetare suma aceasta să crească, pentru că avem posibilitatea de a lucra mai mult decât suma alocată. Pentru a ne încadra în graficul propus pentru 2013 ar fi trebuit 285 de miliarde de lei” a precizat managerul Mircea Lupu.

Mircea Lupu a precizat că banii au fost alocaţi în urma demersurilor făcute de primarul Cătălin Coman, Cătălin Nechifor preşedintele Consiliul Judeţean şi parlamentarii suceveni. Cu toate că este un an greu, de criză, directorul Spitalului din Fălticeni speră ca la rectificarea din vară să primească o suplioemntare a sumelor pentru trimestrele III şi IV. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.