Campanie amplă de plantare de arbori, în Fălticeni

Salcâm, molid, stejar roşu şi tei sunt speciile de arbori ce vor fi plantaţi în această săptămână în Municipiul Fălticeni. Pe soiuri, vor fi sădiţi 6.000 de salcâmi, 500 de molizi, 250 de măceşi, 250 tufe de păducel, 250 bucăţi stejar roşu, în zone cu alunecări de teren, în parcul Prefecturii sau în zona spaţiiilor verzi dintre blocuri.

            Aşa cum am aflat de la primarul Gheorghe Cătălin Coman, care împreună cu viceprimarul Gheorghe Aldea au dat o mână de ajutor în cadrul campaniei de împădurire,

miercuri s-au plantat salcâmi şi molizi pe versantul din vecinătatea cimitirului evreiesc de pe strada Broşteni şi în zona poligonului Şoldăneşti.

            “Prin campania „Plantează un arbore", care este în plină desfăşurare, se încearcă limitarea efectelelor negative ale alunecărilor de teren din capătul străzii Broşteni care au afectat în mai multe rânduri reţeaua de canalizare a oraşului. Acţiunea se va desfăşura cu sprijinul elevilor de la Colegiul “Vasile Lovinescu” care vor planta 3000 de puieţi de salcâm şi 300 de puieţi de molid. O altă zonă care va fi împădurită va fi cea a poligonului Şoldăneşti, cu ajutorul elevilor jandarmi de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni” a precizat primarul Cătălin Coman.

Pentru limitarea efectelor negative ale păşunatului, puieţii proaspăt plantaţi vor fi împrejmuiţi cu un gard. În plus, coorodonaţi de primarul Cătălin Coman, mai mulţi elevi au efectuat şi o activitate de ecologizare în zona Broşteni.

            Pe străzile Plutonier Ghiniţă (zona de la ieşirea spre Humor), str. Sublocotenent Grigoraş şi ieşirea din Fălticeni spre Petia, zone în care viscolul creează probleme în fiecare iarnă se va planta o “perdea” verde de măceş şi păducel.

La fiecare şcoală din municipiu elevii vor planta copaci, municipalitatea aşteptănd şi solicitări din partea asociaţiilor de proprietari pentru plantarea copacilor.

Puieţii au fost puşi gratuit la dispoziţia Primăriei Fălticeni de către Direcţia Silvică Suceava în urma unui parteneriat încheiat cu acestă instituţie şi Ministerul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.