Teatru gratuit pentru preşcolari şi elevii claselor I-IV

În cadrul activităţii „Între viaţă şi cărţi”, coordonată de Mattyllena Boicu, profesorul documentarist al Centrului de Documentare şi Informare de la Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, trupa de teatru „Catharsis” a colegiului a prezentat la începutul acestei săptămâni, pe scena Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, piesa de teatru „Pacea cu zmeii”, de Valeriu Butulescu. În distribuţie s-au aflat elevele: Romina Hamzeu, Ramona Cristina, Alexandra Mărănduca, Cipriana Dănilă şi Nicoleta Naiman .

Pornind de la o lectură simplă, doar pentru a se amuza, a socializa cu ceilalţi, elevii trupei au ajuns să fie responsabili de actul lecturii, dorind să împărtăşească acţiuni ludice, relaxante şi cu alţi elevi. Spectatorii piesei au fost copii de la grădiniţele din oraş şi elevi de la şcolile gimnaziale. Activitatea a fost o prelungire a sărbătorii “Ziua Mondială a Cărţii” (care a avut loc pe 23 aprilie a.c).

Copiii au fost încântaţi de prestaţia artistică a trupei de teatru, aplaudând talentul dovedit, şi i-au surprins pe actorii amatori în momentul în care şi-au exprimat dorinţa de a primi autografe de la aceştia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.