Concursul Arche – Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri

Lupta cu focul 

Pentru un fotograf un incendiu înseamnă de cele mai multe ori surprinderea unor imagini inedite, mărturii. Se poate spune că cel care își propune să fotografieze un astfel de eveniment nedorit, are o dublă  misiune. Aceea de a fi foarte atent la ceea ce se întâmplă în jurul său, fără a/și pune viața în pericol dar mai cu seamă trebuie să fie atent să nu scape imagini spectaculoae care/i pot aduce succes.

Ședințe foto, imagini din natură pot fi oricând programate, însă pentru a face fotografii la un incediu nu mai poți stabili tu scenariul. Trebuie să fii foarte atent și să vezi cum se desfășoară lucrurile astfel încât la final, când descarci fotografiile să ai o succesiune logică a evenimentelor.

Atunci când îi vezi prin obiectiv pe pompieri par niște eroi din filme, iar când surprinzi imagini cu cei păgubiți deja ai de/aface cu o dramă. De prezența de spirit a fotografului depinde reușita fotografiilor. Nu trebuie să te implici emoțional ci trebuie doar să fii obiectiv prin…teleobiectiv.

Indiferent unde are loc incendiul, în România sau în alte locuri din lume, lupta cu focul este aceeași, doar dotările diferă. Același lucru este valabil și pentru un fotograf. Imaginea este aceeași însă depinde de vigilența fotografului, de unghiul folosit și de experiență.

  Când flăcările se extind spectacolul este maxim, însă din nou trebuie să fii atent la cei din jur și la acțiunile de salvare. Așadar pentru a surprinde un astfel de eveniment îți trebuie mult sânge rece, răbdare și dorința de a aavea un produs final deosebit.  

Fotografiile sunt incarcate si pe contul meu de Instagram: http://instagram.com/iustinbuculei

Text si fotografii înscris în concursul Arche – Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri, un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul Bancpost, Cosmote, Samsung Galaxy S4, Ford, F64, Booking Greece, Izvorul Cristalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.