La fălticeni, 47 de locuri disponibile pentru înscrierile în clasa pregătitoare

Până pe 17 mai se desfăşoară etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare. La nivelul municipiului Fălticeni înscrierile se fac la 3 din cele 4 şcoli gimnaziale.

Singura unitate de învăţământ în care nu se desfăşoară a doua etapă de înscriere, este Şcoala gimnazială „Ion Irimescu”. Aici au fost înscrişi în clasa pregătitoare 88 de preşcolari, cu 38 mai mulţi decât alocarea iniţială. După prima etapă, Şcoala Gimnazială “Ion Irimescu” din Fălticeni s-a clasat pe locul 41 într-un top naţional al concurenţei la clasa pregătitoare, top realizat de Ministerul Educaţiei.

La Şcoala gimnazială „Al. I. Cuza” sunt diponibile 15 locuri. Conform prof. Daniela Ilincăi, directoarea instituţiei de învăţământ, după prima etapă de înscriere au existat solicitări din partea părinţilor de a duce copiii direct în clasa întîi, rămânând astfel locuri disponibile pentru etapa a doua de înscrire în clasa pregătitoare. Alte 23 de locuri sunt disponibile la Şcoala gimnazială „Mihail Sadoveanu”, iar Şcoala gimnazială „Ioan Ciurea” sunt 9 locuri libere. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.