Neplata facturilor îi lasă pe fălticeneni fără apă la robinete

Neplata apei consumate de către unii proprietari de locuinţe din Falticeni poate duce la restricţia furnizării apei potabile în întreg Municipiul. Pentru că populaţia nu plăteşte şi Agenţia ACET Fălticeni are dificultăţi în ceea ce priveşte plata facturilor de energie electrică corespunzătoare consumului staţiilor de captare a apei potabile şi staţiei de epurarea a apelor din municipiul Fălticeni. Până pe 15 mai ACET Falticeni trebuie să plătească la E-On 3 miliarde de lei vechi. Bani ar fi dacă restanţele populaţiei nu ar însuma 9,5 miliarde de lei vechi din care 8,5 miliarde de lei reprezintă sumele datorate de locatarii de la blocuri şi 1 miliard de lei vechi sunt datoriile locuitorilor de la case.

            Aşa cum am aflat de la ing. Vasile Cozma, directorul Agenţiei Fălticeni, dificultăţile se datorează restanţelor mari la plată înregistrate de consumatorii din municipiu, în special de cei ce fac parte din asociaţiile de proprietari, de consumatorii de la case dar şi de agenţii economici.

“Activitatea de furnizare a apei potabile şi epurarea apelor uzate se desfăşoară sub ameninţarea somaţiilor de întrerupere a energiei electrice. Neachitarea imediata a facturilor determină punerea în aplicare a somaţiilor, cu consecinţe neplacute pentru toţi consumatorii. Ca urmare solicităm din partea utilizatorilor o mai mare disponibilitate de a achita facturile aferente consumului de apa, atât pe cele curente, dar mai ales pe cele restante. În acest sens stau la dispozitia clienţilor casieriile de la sediul agenţiei, dar şi casierii de teren care vor fi pe străzi începând cu data de 09.05.2013”, a  spus Vasile Cozma.

             În cazul în care nu se adună sumele necesare achitării facturilor restante la energie electrică, ACET Fălticeni va fi nevoită ca în perioada imediat următoare să restrictioneze furnizarea serviciilor de apa-canal – epurare şi să sisteze furnizarii apei la consumatorii rău platnici, cheltuielile de debranşare – rebranşare urmând a fi suportate de către rău platnici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.