Săptămâna Naţională a Voluntariatului

Grupul Local de Tineret “Aripi în Europa” din Fălticeni organizează vineri, 17 mai, între orele 17,00 – 18,00, pe traseul Piaţa “Nada Florilor” – Primărie, un marş care va marca “Săptămâna Naţională a Voluntariatului” şi în urbea de pe Şomuz.

Data de 17 mai, este dedicata Zilei Voluntariatului Corporatist şi este afiliată evenimentului internaţional Give & Gain Day 2013, iniţiat de BITC UK, care ăşi propune să implice companii într-o zi de acţiune comunitară, împreună cu diverşi parteneri sociali. Un numar de 14 activităţi care vor implica companii şi pe angajaţii acestora vor avea loc în data de 17 mai 2013, în diverse locaţii din România.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului, se desfăşoară în perioada 13-19 mai 2013 în 37 de judeţe din ţară şi în Municipiul Bucureşti. Activităţile se desfăşoară în spaţii publice sau la sediile ONG-urilor şi instituţiilor organizatoare şi sunt deschise publicului larg.

            Aşa cum am aflat de la Cristina Crăciun, preşedinta Grupul Local de Tineret “Aripi în Europa”, acţiunea de vineri se desfăşoară sub sloganul “Voluntariatul ne aduce împreună!” şi are rolul de a implica comunitatea în activităţile de voluntariat.

            La nivel naţional, la activităţile din “Săptămâna Naţională a Voluntariatului” participă peste 170 de ONG-uri, instituţii şi grupuri informale de initiativă, 87 de şcoli şi grădiniţe, numarul estimativ de voluntari implicaţi fiind de peste 15.000, iar  activităţile la care vor participa aceştia vor veni în sprijinul a peste 100.000 de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.