Pe 25 şi 27 iunie se vor desfăşura probele scrise ale examenului de Evaluare Naţională

Evaluarea naţională a elevilor din clasa a VIII-a se va desfăşura la fel ca şi anul trecut, elevii urmând a susţine examenele sub supraveghere video, iar repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape. De asemenea, sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi cele în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise trebuie să aibă camere de supraveghere.

Cursurile la clasa a VIII-a se vor încheia pe 14 iunie 2013, iar în perioada 17-19 iunie va avea loc înscrierea la evaluarea naţionala, potrivit Ordinului privind organizarea şi desfăşurarea acestei testări în anul şcolar 2012-2013.

Candidatii vor sustine probele scrise pe 25 iunie la Limba şi literatura româna, pe 26 iunie la Limba şi literatura maternă şi pe 27 iunie la Matematică.

Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00, urmând a fi soluţionate în perioada 30 iunie – 2 iulie, pe 3 iulie fiind afilate rezultatele finale.

Programele pentru disciplinele la care va fi susţinută evaluarea naţională din 2013 sunt aceleaşi cu cele din ultimii doi ani, respectiv cele aprobate în 2010 prin ordin al ministrului Educaţiei.

Admiterea în învăţământul liceal se va face computerizat

Admiterea în învăţământul liceal în 2013 se va desfăşura conform aceleiaşi metodologii de organizare şi desfăşurare ca şi cea din anul şcolar 2011-2012.

Până pe 19 iunie, fiecare şcoală va transmite către comisia de admitere judeţeană baza de date cu mediile generale de absolvire a elevilor clasei a VIII-a, lista corigenţilor, repetenţilor, a celor cu situaţie neîncheiată şi a celor exmatriculaţi. Până pe 21 iunie Comisiile de admitere vor trimite Comisiei Naţionale de Admitere baza de date cu mediile generale de absolvire a elevilor clasei a VIII-a. Până pe 4 iulie, Comisia Naţională de Admitere va retransmite comisiilor judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia pe fiecare judeţ. Până pe 5 iulie va fi afişata în fiecare şcoală lista candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor.

Până pe 8 iulie, vor fi completate de către secretariatele şcolilor fişele de înscriere cu datele absolvenţilor, mediile generale de absolvire, notele şi mediile obţinute la evaluarea naţionala şi mediile de admitere, vor fi eliberate fişele de înscriere pentru candidaţii care participă la admitere în alt judeţ şi va fi anunţată ierarhia absolvenţilor..

Repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani pănă la data începerii cursurilor anului scolar 2013 – 2014.

Repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrisi în prima etapă va avea loc pe16 iulie

Din 5 până pe 10 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de inscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, şi vor fi verificate fisele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greşeli. Pe16 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrisi în prima etapă. Listele cu candidaţii vor fi afişate pe 17 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi, iar până pe 26 iulie vor fi depuse dosarele de înscriere

Locurile speciale pentru candidatii romi vor fi afişate în 15 mai, iar cererile de înscriere pentru acestea pot fi depuse până în 21 iunie. Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi va avea loc în perioada 8-10 iulie. Înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special va avea loc în perioada 11-13 iulie.

Etapa a doua de admitere va avea loc pe 25 iulie

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie – 1 august, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014. În perioada 17-22 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi. Repartizarea computerizată din etapa a doua de admitere va avea loc pe 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 25-26 iulie.

Pentru  etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc pe 5 şi 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situatia şcolară mai târziu.

Pentru învăţămantul seral şi cel cu frecvenţă redusă, admiterea este programată în perioada 1 mai – 26 iulie. Înscrierea la învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă a candidaţilor din seriile anterioare va avea loc între 23 şi 24 iulie, iar repartizarea candidaţilor, în perioada 24-26 iulie.

tabel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.