Etapa judeţeană a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”

În perioada 10 – 11 iunie 2013, la centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, Fălticeni se desfăşoară etapa judeţeană a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”, ediţia a III-a.

Conform preotului Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei Fălticeni Cultural, iniţiatorul şi organizatorul evenimentului, Festivalul se adresează elevilor sau tinerilor având vârsta cuprinsă între 7 şi 25 de ani.

În urma preselecţiei judeţene, juriul, va invita la festivalul internaţional, trei trupe de teatru (secţiunea trupă de teatru) şi 30 de tineri (secţiunea monolog sau recitare poezie). Fiecare participant va prezenta în concurs un spectacol, la liberă alegere, din repertoriul naţional sau universal. Durata spectacolului nu va depăşi 120 de minute şi a montării 30 de minute. Durata monologului sau a recitării de poezie nu trebuie să depăşească 15 min.

La faza judeţeană a  Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic” vor fi acordate diplome şi premii în cărţi şi obiecte.

Festivalul internaţional de teatru pentru tineret “Gr. V. Birlic” (Finala internaţională) se va desfăşura în perioada 2-8 septembrie 2013, la Fălticeni.

În prima zi a etapei judeţene a festivalui, pe scena Centrului Cultural au urcat copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani. 7 trupe de teatru şi 17 participanţi la secţiunea monolog s-au întrecut pentru un loc în finala compteţiei.

La secţiunea “Trupe de teatru”, vor evolua în luna septembrie trupa “Lego” din Drăguşeni, cu piesa “Amintiri, Amintiri” după Ion Creangă, îndrumător Petrică Munteanu şi trupa “Spin” de la Şcoala Vicovu de Sus cu piesa” Călătorie peste două mari”, îndrumător prof. Ana Tudose. Locul II a revenit trupei “Micii actori” de la Şcoala Gimnazială “Ioan Mucileanu” din Fântâna Mare, îndrumător prof. Filaret Tumuleanu, iar pe locul III s-a situat trupa “Thalia” de la Şcoala Gimnazială Milişăuţi cu piesa “Five O’clock” de Ion Luca Caragiale, îndrumător prof. Marina Mariuţac.

La secţiunea “Monolog”, vor concura în luna septembrie ocupanţii locurilor I, II şi III. La clasele I – IV, pe primul loc s-au clasat Denis Bobuţanu, Ariana Coman, Ştefan Şodolescu, Claudia Petriceanu şi Iustina Mihăilă, pe locul II – Ana -Andreea Nazarov, iar  pe locul III s-a situat Ionuţ Alexandru Ghiduc, toţi câştigătorii fiind din Fălticeni.

            La Clasele V – VIII, pe locul I s-a situat Narcisa – Iuliana Vasilovici, pe locul II s-au situat Simona Brădăţan din Băişeşti şi Maria Isabela  Merlă din Fălticeni iar pe locul III Andreea Bursuc din Fălticeni, Mădălina Danileţ din Milişăuţi şi Patricia Gheaţă din Fălticeni.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.