Şcoala Gimnazială “Miron Costin” a câştigat finala naţională de fotbal feminin

Sala “Gabriel Udişteanu” din Municipiul Fălticeni a găzduit în perioada 7 – 9 iunie Finala naţională de fotbal feminin (şcoli ciclul primar), din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

La acestă competiţie au participat un număr de 8 echipe, câştigătoare a fazelor zonale: Şcoala Gimnazială nr.40 Bucureşti, Şcoala Gimnazială Văcăreni (jud. Tulcea), Şcoala Gimnazială “Al. Colpescu” Alexandria (jud. Teleorman), Şcoala Gimnazială “Dr.Vasile Lucaciu” Satu Mare, Şcoala Gimnazială Nucet (jud. Dâmboviţa), Şcoala Gimnazială Câmpeni (jud. Alba), Şcoala Gimnazială “Toroczi Mazeş” Târgu Secuiesc (jud. Covasna) şi Şcoala Gimnazială “Miron Costin” din Suceava.

După prima zi de competiţie, în Grupa A s-au înregistrat următoarele rezultate: 
Alba – Bucureşti 0-0; Dâmboviţa – Teleorman 0-0; Dâmboviţa – Bucureşti 0-2; Teleorman – Alba 0-1; Teleorman – Bucureşti 0-4;

În Grupa B, rezultatele au fost: Suceava – Covasna 4-0; Tulcea – Satu Mare 0-1; Tulcea – Covasna 0-0; Satu Mare – Suceava 0-0; Satu Mare – Covasna 2-0;

Sâmbătă s-au disputat două partide din grupe, Alba – Dâmboviţa 0–0 şi Suceava – Tulcea 1-0, urmate de partidele din semifinale Satu Mare – Bucureşti 1-0 şi Alba – Suceava 0-3.

 “Este un spectacol de fotbal inedit. Federaţia Internaţională doreşte să promoveze fotbalul feminin şi a început de la cel mai mic eşalon, ciclul primar. Anul trecut, ediţia inaugurală a fost câştigată de reprezentanta judeţului Suceava, căreia i-a revenit dreptul de a organiza această finală pe ţară. Este ceva deosebit, o ambianţă foarte plăcută, copii cu dorinţă de afirmare, bine pregătiţi, dornici de victorie. Spectacolul vine de la sine. Sunt fetiţe bine pregătite tehnic, una dintre ele, Asăvoaie Melisa, pregătindu-se încă din clasa I alături de băieţi dominând de departe pe celelate colege. Faptul că ea este bine aşezată în teren a făcut ca să coaguleze încă 3 – 4 fetiţe reuşind o consolidare a echipei care o poate duce pe locuri fruntaşe în astfel de competiţii”, ne-a declarat prof. Gheorghe Coman, inspector de specialitate în cadrul ISJ Suceava.   

În meciurile disputate duminică, fetele de la Şcoala Gimnazială Câmpeni (judeţul Alba) au învins pe cele de la Şcoala Gimnazială “Dr.Vasile Lucaciu” Satu Mare care a încheiat turneul de la Fălticeni pe locul III.

În finală s-au întâlnit reprezentanta judeţului Suceava, Şcoala Gimnazială “Miron Costin” din Suceava cu cea a municipiului Bucureşti, Şcoala Gimnazială nr.40. A fost o partidă în care sucevencele, susţinute de o galerie formată din părinţi, profesori şi colegi şi dotată cu toate cele necesare unei partide de fotbal adevărate,  au dominat pe parcursul celor 30 de minute de joc, având numeroase suturi la poarta bucureştencelor. Golul victoriei sucevencelor a venit la mijlocul primei reprize, încercările rare de a stabili egalitatea ale fetiţelor din Bucureşti fiind oprite de apărarea suceveană, iar încercările de a obţine un scor mai bun de sucevence s-au oprit de o apărare numeroasă şi de o portăriţă în formă maximă.

Premierea a fost efectuată de Gheorghe Lazăr, şeful Inspectoratului Şcolar, primarul Cătălin Coman, inspectorul de specialitate Gheorghe Coman, reprezentantul direcţiei judeţene pentru sport şi tineret Suceava, prof. Gabriel Matei, directorul Colegiului “Vasile Lovinescu” Fălticeni.

            Cel mai bun portar a fost desemnată Pop Alina de la Şcoala Gimnazială Câmpeni, cel mai tehnic jucător a fost Asăvoaie Melisa iar golgheterul competiţiei a fost Sburlea Ana Maria, ambele de la Şcoala Gimnazială “Miron Costin” din Suceava.

            Prof. Vasile Corbu, antrenorul echipei de la Şcoala “Miron Costin” din Suceava ne-a spus că anul trecut a fost mai greu. “Fiind organizată pentrui prima oară la ciclul primar această competiţie, a fost necesar să îi învăţăm pe copiii pas cu pas taienle fotbalului, reuşind, pentru doi ani consecutivi, să obţinem locul I la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la fotbal feminin, şcoli ciclul primar”, ne-a spus prof. Vasile Corbu, adăugând că echipa şcolii este una foarte bună, având ca lider pe Asăvoaie Melisa Alexandra.

De la Bianca Boca, portarul echipei sucevene am aflat că a fost un meci greu dar frumos, cu câteva faze periculoase la poarta apărată de ea, dar la care a făcut faţă cu brio,  ajutată de multe ori şi de colegele din apărare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.