ZILELE COLEGIULUI VASILE LOVINESCU

Unitate școlară reprezentativă la nivel județean și național în domeniul formării inițiale și continue, Colegiul Vasile Lovinescu Fălticeni, cea mai mare unitate de învățământ din județ, cu peste 2400 de elevi inscriși, își sărbătorește zilele, pe 6 și 7 iunie 2013. Manifestările de astăzi au avut loc la o lună de la decernarea reprezentanților colegiului a celui de-al doilea titlu de ”Școală europeană”.

Acțiunile au debutat cu primirea invitaților, din partea ISJ Suceava, Primăriei, Poliției, unităților economice din oraș, dar și din rândul foștilor directori și profesori ai Colegiului, părinți.

După deschiderea manifestărilor a fost prezentat filmul documentar despre liceu, au fost premiați elevii cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri, au urmat intervențiile invitaților și un moment artistic.

În holul şcolii a a avut loc o expoziţie cu produse agro-alimentare din care nu au lipsit fructele, produsele lactate, legumele, produsele de panificaţie, o expoziţie de flori produse în sera proprie. Tot pe holul liceului au fost o serie de expoziții ale firmelor de exercițiu, ale proiectului Eco-școala, ”Matematica în artă”.             

 Sub îndrumarea profesorilor colegiului s-au desfășurat diferite spectacole și activități printre care: a VI a ediție a simpozionului “Pași spre cunoaștere”(matematică, fizică, chimie, tehnologii) cu tema ”Simboluri în științele cunoașterii”; Călătorie în lumea proictelor europene; ”Lectura altfel…lectura matematică”; ”Gadgeturi noi din lumea IT”; ”Să continuăm- să reușim” în cadrul proiectului ”Esența vieții de calitate: Hrană, apă, mișcare”; ”Povestea unei fântâni”; Mediul natural în mediul artistic; Călătorie imaginară prin        

 țări ale UE; Construcțiile ecologice-o șansă a viitorului; ș.a.

S-au desfășurat și o serie de concursuri pe teme diferite: Tinerii și Europa; Tehnica-știința viitorului; educație rutieră-educație pentru viață, atelierul de reparații, dar și piese de teatru: ”Flowers Land”.

            Ziua de vineri va fi dedicată competițiilor sportive, fotbal și tenis de masă fete și băieți.

Prof. Bighiu Nicoleta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.