Comemorarea Eroilor neamului

Joi, în ziua Înălţării Domnului, în organizarea  Primăriei municipiului Fălticeni, Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Detaşamentului pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni şi Parohiei Grădioni au fost organizate activităţi dedicate Zilei Eroilor.

Manifestările în memoria celor care au căzut în războaie pentru apărarea ţării au debutat la Monumentul Eroilor din Piaţa “Nada Florilor” cu un ceremonial militar şi religios. Slujbă de cinstire a veteranilor de război în viaţă dar şi a militarilor căzuţi pe câmpul de luptă şi comemorarea glorioaselor acte de eroism naţional a fost oficiată de preotul militar Cătălin Simion. La iniţiativa preşedintelui Filialei Fălticeni a Asociaţiei Veteranilor de Război, Dumitru Rozloveanu, pentru prima oară au fost omagiaţi şi cei 50 de veteranii de război din urbea de pe Şomuz aflaţi în viaţă. 

În acordurile „Imnului eroilor”, au depus coroane primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Gheorghe Aldea din partea administraţiei publice locale, Cătălin Nechifor preşedintele Consiliului Jdeţean şi Alexandru Răduleascu vicepreşedintele C. J. Suceava, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Judeţul Suceava, Asociaţiei Veteranilor de Război, Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Detaşamentului de Jandarmi Fălticeni, deputatul Ioan Stan, membri ai  partide politice PSD, PNL, PDL şi elevi de la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” şi Colegiul Naţional „Nicu Gane”.

În semn de cinstire a celor care şi-au riscat viaţa pentru ţară şi la Monumentul Eroilor de la cimitirul “Grădini”, preotul paroh Neculai Apostol au oficiat o slujbă în memoria celor care au căzut pe câmpurile de luptă după care, cadre evidenţiate de la Şcoala Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Poliţiei Municipale şi Detaşamentului pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni au depus coroane de flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.