Concursul de recenzii “Humanitas” continuă cu etapa a doua din luna septembrie

În perioada mai 2013 – mai 2014, la Colegiul Naţional “Nicu Gane” se desfăşoară Concursul de recenzii Humanitas. Concursul se desfăşoară în patru etape, Mai – Iunie 2013 – Colecţia Memorii, Jurnale, Corespondenţă; Septembrie – Noiembrie 2013 – Colecţia Raftul Denisei; Decembrie – Februarie 2014 – Eseuri, Istorie, Religie, Filosofie; Martie – Mai 2014 – Audiobook-uri, vineri, 21 iunie, având loc premierea primei etape.

Aşa cum am aflat de la Bogdan Baciu, angajat al Grupului Humanitas, Librăriile Humanitas, pun gratuit la dispoziţia Bibliotecii “Nicolae Labiş” a Colegiul Naţional “Nicu Gane”, 40 de titluri, câte 10 pentru fiecare etapă, selecţionate de organizator, cu condiţia ca aceste titluri să nu existe în colecţia liceului.

“Cărţile care vor ajunge la Colegiul Naţional „Nicu Gane” au garanţia Humanitas şi a librarilor. Sunt 40 de titluri superbe, care îţi dau impulsul după ultima pagină de a o recomanda mai departe celui de lângă tine. Cărţi care au menirea de a schimba percepţia despre lume şi cuvânt, se arată în motivaţia organizării acestui concurs”, a precizat Bogdan Baciu.

Potrivit regulamentului de desfăşurare a concursului, titlurile sunt oferite spre lectură într-un interval prestabilit, urmând ca apoi, spre finalul temei respective, să fie centralizate recenziile şi punctajele fiecărui participant. După finalizarea competiţiei, toate cărţile trec în colecţia permanentă a Bibliotecii Nicolae Labiş.

“Există un dublu beneficiu pe care îl aduce acest concurs: Pe de o parte, elevii înscrişi au şansa de a citi cărţi noi şi pot participa la un concurs cu multe premii, tot în cărţi, iar pe de cealaltă parte, cărţile de împrumutat rămân în fondul bibliotecii, pentru a putea fi împrumutate de acum încolo de generaţii de elevi”, ne-a declarat Mihaela Bărbăcuţ, directoarea Colegiului “Nicu Gane”.

Bilanţul primei etape este următorul: aproape 100 de elevi au citit cele 10 cărţi, s-au înscris în concurs 10 persoane, cu un numar de 30 de recenzii. Recenziile fiind foarte bune, juriul a decis să acorde mai multe premii.

Premiul 1 – Gavrilut Roxana, Palade Stefana, Tofan Daria; Premiul 2 – Gavrilut Simona şi Palade Ioana; Premiul 3 – Camelia Dănila şi Raluca Costea; Menţiune 1 – Dana Gradinaru; Menţiune 2 – Anechiforesei Mateiana.

Câştigătorul final al concursului va primi o excursie la Bucureşti în preajma târgului de carte Gaudeamus, putând fi pentru o zi librar Humanitas.

Pe plan local poriectul este sprijinit de conducerea Colegiului “Nicu Gane”, profesorii de limba şi literatura română Mihaela Bărbăcuţ, Marius Iacob şi  bibliotecara liceului, Ramona Mihăilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.